Safranbolu 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz, Ovacuma'da; Karabük Milletvekilimiz Prof. Dr. Burhanettin UYSAL,  Safranbolu Kaymakamımız Murat BULACAK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet UZUN, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ahmet SARI ile diğer kurumlarımızın il müdürlerinin ve vatandaşlarımızın katılımları ile halkımızın hizmetine açılmıştır.

Ovacuma Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun açılış töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet SARI ilimizdeki 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve Ovacuma 112 İstasyonunun açılışı hakkında şu bilgileri verdi:

112 Acil Sağlık Hizmetleri ülkemizde son 15 yıl içerisinde beklentilerin çok üzerinde bir değişim ve gelişim göstermiş, her zaman halkımıza bir telefon kadar yakın olmuştur. İlimizde de 2002 yılından bu yana hizmetlerimiz her yıl katlanarak büyümüştür. 2002 yılında iki istasyonumuz ve iki 112 acil yardım ambulansımız varken, bugün burada açılışını yaptığımız istasyonla birlikte istasyon sayımız 15’e ulaşmış ve 112 ambulans sayımız da 32 olmuştur. Ambulanslarımız sadece sayısal o k artmakla kalmamış, nitelik ve kalite anlamında da önemli değişim göstermiştir. Bugün ilimizde mevcut ambulanslarımızdan ikisi kar paletli tam donanımlı 4x4 acil yardım ambulansı, biri obez ve yoğun bakım ambulansı, yine biri çok sedyeli ambulans ve 6 tanesi de 4x4 acil yardım ambulansıdır. 2007 yılında 112 acil sağlık personel sayımız 44 iken, bu sayı bugün 165’e ulaşmıştır. İmkânlarımız bu ölçüde artarken hizmetlerimiz de aynı oranda büyümüş ve vatandaşımızın beklentileri de artmıştır. 2002 yılında 112 acil yardım ambulanslarının hizmet verdiği hasta sayısı 1500’lerde iken, 2016 yılında bu sayı 30.000’e ulaşmıştır. 2008 yılından bu yana ilimizde 35 vatandaşımıza da ambulans helikopter hizmeti verilmiştir.

İlimizde şehir merkezinde ilk 10 dakikada vaka ulaşma oranımız % 90, kırsal kesimde ise ilk 30 dakikada vaka ulaşma oranımız %86 seviyelerindedir. Bugün açılışını yaptığımız Ovacuma 112 ASH İstasyonumuzun hizmete girmesiyle birlikte bu oranlarımız daha da yükselecek, Ovacuma ve çevre köylerdeki vatandaşlarımıza daha hızlı ulaşma imkanı oluşacaktır. Ayrıca İlimizi Bartın’a bağlayan yol üzerinde meydana gelebilecek kaza da daha etkin müdahalede bulunma şansımız doğacaktır.

Açılışımızın 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ne denk gelmesi vesilesiyle acil sağlık hizmetlerinde gece gündüz demeden, azimle görev yapan bütün personellerimize fedakar çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyor; Ovacuma 112 ASH istasyonun açılış sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyen 23. Dönem Meclis Başkanımız Sn. M.Ali Şahin’e, Sn. Valimize, süreci baştan sona kadar takip eden Milletvekilimiz Sn. Prof.Dr. Burhanettin Uysal’a,  Sn. Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve binalarını bizlere ücretsiz tahsis eden İl Özel İdaresi Meclis Üyelerine ve Genel Sekreterimize şükranlarımı sunuyorum.

 İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet SARI’nın konuşmalarının ardından, Karabük Milletvekilimiz Prof. Dr. Burhanettin UYSAL ve Safranbolu Kaymakamımız Murat BULACAK tarafından Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun bölge halkına hayırlı olması temennilerinde bulunulmuş ve Safranbolu Müftüsü Hasan GÜNEŞ’in duaları ile istasyon halkımızın hizmetine açılmıştır.