Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının tertiplediği iş adamlarının katıldığı istişare toplantısı kahvaltı eşliğinde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Toplantıya Ak parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan, Siyasi Partilerin İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özcan yaptığı konuşmada:
“Karabük Ticaret ve Sanayi Odası o k düzenlediğimiz programımıza hepiniz hoş geldiniz. Göreve geldiğimiz 2015 yılından bu yana Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun hedefler doğrultusunda adımlar atmaya gayret ettik. Bu çerçevede, akreditasyon, stratejik plan, ulusal ve ulus rası projeler gibi kurumsallaşmaya dönük çalışmalar yürütürken diğer taraftan Karabük’e değer katacak Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Filyos, Teknopark ve Yeniz Hizmet Binası gibi önemli çalışmaları sizlerin destekleriyle hayata geçirmeyi çok şükür başardık. Tüm bunları yaparken temel amacımız Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na ulus rası bir vizyon kazandırmak olmuştur.
Hepimizin malumu olduğu üzere Dünya ekonomisi önemli bir sınavdan ve virajdan geçmektedir. Enflasyon, büyüme, işsizlik gibi ciddi ekonomik sorunlar tüm dünyanın başa çıkması gereken başlıca meseleler o k karşımızda durmaktadır. 
Küresel sorunlar yumağına bir de bölgemizde cereyan eden askeri ve siyasi krizler eklendiğinde bu zorlu virajda Türkiye’nin yükünün fazlasıyla ağırlaştığına şahit olmaktayız.
Karabük gibi Ortadoğu’nun çok uzağında yer alan bir Vilayet’in orada yaşanan istikrarsızlıklardan nasıl etkilendiğini uzun süredir hep birlikte müşahede etmekteyiz. Bir de buna ilaveten, Demir-Çelik sektöründe ortaya çıkan hurda ve cevher fiyatlarındaki dalgalanmalar, Çin’in damping uygulamaları gibi gelişmeler Karabük ekonomisini ciddi şekilde etkilemiştir. Dışarda yaşanan bu olumsuzluk Türkiye’nin lokomotif sektörü inşaat hizmetlerindeki durgunluk eklenince kollektif o k yükümüz belirgin şekilde ağırlaşmıştır.
Değerli dostlar, Burada yeri gelmişken ifade etmek isterim ki, Karabük’te yapılan, yapılması planlanan her türlüiş, işlem ve işgücü istihdamı gibi sektörel ihtiyacımızı yasal ve zorunlu haller olmadıkça mümkün mertebe üyelerimizden ve şehir esnafından karşılamaya çalışalım. Karabük’ün külfetine katlanan, kalkınması için ter döken firmalarımız Karabük’ün nimetlerinden de öncelikli o k yararlanmalıdır. Zira el eli yıkar el döner yüzü yıkar. Elhamdülillah Karabük tüm ihtiyaç cevap verebilecek ekonomik bir birikime sahiptir. Ancak bu sayede Karabüklü iş adamları o k bu zorlu virajdan hep birlikte daha güçlü çıkabiliriz. Bunu özellikle sizlerden istirham ediyorum.
Kıymetli misafirler İnşallah güzel günler bizi bekliyor. İş Dünyası üzerinde bir kâbus gibi dolaşan koalisyon bağlı hükümet krizlerinin ipotek altına aldığı ekonomik istikrarsızlık dönemi 16 Nisan günü Aziz Türk Milleti’nin ferasetiyle inşallah sona erecektir. 16 Nisan bu manada Türkiye için hem siyasi hem de iktisadi bir milattır. 
PEKİ NE DEĞİŞECEK:
1. Yeni düzenleme ile Devlet ile Millet yer değiştirecektir. Bugüne kadar hiyerarşide devlet hep en tepede yer almıştır. Milleti devlet kurmuştur. Devlet kendine göre bir millet tanzim etmiştir. Anayasa değişikliği ile beraber, en tepeye bu defa Millet yerleşiyor. 
2. Daha etkin bir bürokrasi kurulacaktır.Ekonominin küresel rekabet devrinde daha güçlü olabilmesi için, risk alabilen, çözüm odaklı ve proje üretebilen cevval yöneticilere ihtiyacı vardır. Yeni düzenleme ile iş bitirici, sorumluluk sahibi, yol açan ve halkın arasına karışabilen bir bürokratik dönem başlayacaktır.
3. Hükümet krizi merkezli ekonomik krizler devri sona erecektir. İş dünyası ve ekonomi için ana kural istikrardır. Siyasi istikrarsızlıklar ve belirsizlikler iş piyasasını her daim zora sokmuştur. Güçlü bir ekonomi için bir ülkede hükümet sorunu olmaması şarttır. Yeni düzenleme ile bu sorun ortadan kalkacaktır.
4. Siyasi Rekabet Gelecektir. Yeni düzenleme kapsamında her seçmenin biri Cumhurbaşkanlığı diğeri Milletvekilliği seçimi olmak üzere iki oy hakkı olacaktır. Bir kimse Cumhurbaşkanlığında farklı bir partiye milletvekilliğinde farklı bir partiye oy verebilir. Bu nedenle siyasi rekabet artacaktır. Bu durumun Türkiye’ye yeni fırsatlar doğuracağı ortadadır.
5. Kutuplaşma ve koalisyonlar sorunu aşılacaktır. 7 Haziran seçimleri Türkiye’de gelecek yıllarda istikrarlı hükümetlerin kurulamayacağı sinyalini vermiştir. Özal sonrası dönem gibi bir siyasi tablo Türkiye’nin karşısında dimdik durmaktadır. 1993-2002 arası dönem güçlü, toparlayıcı liderlerin olmaması nedeniyle Türkiye’nin siyasi ve ekonomik kriz yaşadığı yıllar olmuştur. Bu nedenle sistem tıkanmıştır. Yeni düzenleme ile bu tehlike ortadan kaldırılacaktır.
6. Bölgesel ve Küresel Sorunlarla Mücadele. Bölgemizde yaşanan siyasi istikrarsızlıklar en çok Türkiye’yi vurmuştur. Bugün Hazar denizi ile İskenderun körfezi arası bölgeye yeni devletler kurulmak istenmektedir. Zayıf ve kendi derdine düşmüş bir Türkiye için bölgesel ilişkilere müdahale etmek lüks bir yaklaşım olur. Tarih boyunca tüm toprak kayıpları içeride yaşanan sorunlar dolayısıyla olmuştur. Şeyh Sait İsyanı nedeniyle Musul kaybedilmiştir. Koalisyon hükümetlerinin siyasi hesaplarından dolayı PKK ile yeterince mücadele edilememiştir. O nedenle Bölgede yaşanan siyasi ve askeri gelişmelere müdahil olabilmek için Türkiye’de siyasi bir kriz kaygısı olmaması gerekmektedir. 
Sonuç o k, sözün kısası, Türkiye’nin toplamı Türkiye’den büyüktür. Bu nedenle de Evet, Türkiye’yi de Sayın Cumhurbaşkanı’nı da aşan bir projedir.
Sözlerime son verirken, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası o k bu zorlu virajda ve güçlü Türkiye yolunda gece gündüz demeden her daim Türkiye’nin menfaatleri uğruna çalışacağımızı, Güçlü ve Adil bir Türkiye için mücadele edeceğimizi bir kez daha huzurunuzda belirtmek isteriz.Tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılarımı sunarım dedi”. 
İstişare toplantımız Karabük Milletvekili 23.Dönem Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal,Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Akparti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, MHP İl Başkanı Adem Kar ve BBP İl Başkanı Mustafa Kara’nın yaptıkları konuşmaların ardından sona erdi