Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy referandumun ardından düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Aksoy verilen evet oyları için teşekkür ederken, referandum sonrasında başlayan evet oyları ile ilgili yapılan mukayeseleri doğru bulmadığını belirtti.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy yaptığı açıklamada Safranbolulu hemşerilerime teşekkür ediyorum, Safranbolu Referandumda Evet dedi, şeklinde konuştu.

Genel Merkez tarafından start verilir verilmez çalışma başladıklarını kaydeden Başkan Aksoy; “ yaklaşık 45 gün boyunca gerek sitelerde, gerek esnafımız ile gerekse vatandaşlarımız ile birebir istişarelerde bulunarak seçim çalışmalarımızı sürdürdük. Bu çalışmaların nihayetinde Safranbolu’muz referandumda evet dedi. Yine seçimlerden bir iki hafta öncede yaptırdığımız ankette de 22.500 oy alacağımızı tahmin ediyorduk. Bu kapsamda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak devam ettirdik” dedi.

Aksoy şöyle devam etti; “Bu süreçte başta SKM Başkanımız ve ekibine, İlçe Başkanlığına, kadın ve gençlik kollarına, istisnasız tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına, Milliyetçi Hareket Partisine, Büyük Birlik Partisine, Evet oyu veren tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yine hayır oyu verse de ülkenin yönetiminde neyi görmek istediğini sandığa gelerek bihaber kalmayan tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”

Safranbolu’da kayıtlı seçmen sayısının 44. 763 kişi olduğunu vurgulayan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; Kayıtlı seçmenlerden 39.250 si sandık gitti. Kullanılan oylardan 38. 466 oy geçerli sayılırken, 784 oy ise geçersiz o k kayda geçti. 20.839 kişi evet oyu kullanırken, 17.627 kişide hayır yönünde tercihlerini yaptı. Böylelikle Safranbolu’muz %54,5 civarında evet oyu vererek Türkiye ortalamasının üzerinde bir oranla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Evet demiş oldu” dedi.

Aksoy konuşmasının sonunda şunları söyledi ; “Yeni sistemin yalnızca, Safranbolu’yu, Karabük’ü, Türkiye’yi ilgilendirmediğini, Türkiye’den önderlik bekleyen, bizim iyi olmamızı isteyen bütün gönül dünyamızı da ilgilendiriyor. Bundan sonra anayasada kabul edilen maddelerin bir an önce uygulamaya koyulmasıdır. Yine seçim günü ve akşamında hiçbir olayın olmaması, seçim sürecinin sükûnet içerisinde gerçekleşmiş olması bizleri hayli memnun etmiştir. Bu bizim demokrasiyi özümsediğimizi ve demokrasi kurallarının Safranbolu’muzda işlemesi de bizleri ayrıca mutlu etmiştir.  Ülkemizde ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum”