16 Nisan Pazar günü yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin referandum EVET oylarının fazlalığı ile sonuçlandı. Henüz resmi sonuçlar açıklanmasa da yurt içi ve yurt dışından geniş bir kitle kesin gözüyle bakarak tebriklere başladı.

AkParti Karabük il Başkanı, Eskipazar ve Safranbolu Belediye Başkanları yayınladıkları basın açıklamaları ile hem durum değerlendirmesi yaptılar hem de vatandaş teşekkür ettiler.

Henüz Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'dan bir açıklama bizlere ulaşmadı. Referandum çalışmaları sırasında HAYIR tarafına çalıştığı şeklindeki söylentilere karşı 16 Nisan dan bir kaç gün önce yazılı bir açıklama yapan Zeki Çaylı'nın ilçesi Yenice'de nasıl bir sonuç geleceği merak ediliyordu.

Referandum oylarının kullanılmasının ardından kesin olmayan sonuç göre ilçe genelinde köylerle birlikte %56,9 Evet oyu çıkan Yenice'nin merkezinde HAYIR oylarının daha fazla olduğu şeklinde bilgiler dolaşıyor.

Öte yandan Yenice Belediye Başkanı Çaylı'nın köyü olan Yazıköy de 129 Evet oyuna karşılık 130 Hayır oyu çıkarken, kullandığı 1018 nolu sandıktan 130 Evet ve 175 Hayır çıktığı belirtiliyor.