Anayasaya değişikliği ile ilgili 16 Nisanda yapılan referandum öncesinde Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında sağlanan mutakabat referandum sürecinde devam etmiş ve %51,4 EVET oyu ile başarılı bir sonuç alınmıştı.

Referandum sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'in EVET oyları üzerinden başlattığı "senin benim oyum" tartışması hem Karabük yerelinde hem ülke genelinde her iki parti arasında kırgınlık sebep olmuştu.

Tartışmaların ülke geneline sıçramasının ardından her iki parti en üst perdeden bu tür tartışmaların "abesle iştigal" olduğu açıklamaları yapmışlardı.

Karabük Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat İsmail Taş'ın yaptığı açıklamanın ardından Ak Parti Karabük Gençlik Kolları İl Başkanı Hakan Eren'de cevabi nitelikle bir açıklama yapmıştı.

Referandumun bitmiş olmasına ve ülke gündeminin artık var olan sorunların ivedi bir şekilde çözümüne kafa yorulması gerekliliğine rağmen, Ülkenin geleceğinin şekillenmesinde kader birliği yapma zorunluluğu olduğu ortaya çıkan her iki parti tabanı içerisinde tartışmaların son bulmaması için bazı çevreler tarafından çaba sarfettiği gözleniyor.

GÖREV TİMURÇİN SAYLAR VE ADEM KAR'A DÜŞER

Kurumsal o k siyasi partilerin il genelinde temsil yönüyle en yetkili kişileri o kentin il başkanlarıdır. Partileri adına söz söyleme ve açıklama yetkiside her iki partinin il başkanlarındadır.

Şu ana kadar yaşanan tartışma ile ilgili ne Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar'dan, ne de Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Dr. Adem Kar'den net bir açıklama gelmedi.

Kamuoyunu meşgul eden bu tartışmaların son bulması için her iki partinin il başkanları olan Saylar ve Kar'ın birlikte net bir açıklama yapmasının yaşanan tartışma nihai noktayı koyacağı belirtiliyor.