NE KARAR VERİLECEK!

Safranbolu Belediye Meclisi başkanın çağrısı ile bugün olağanüstü toplanıyor. Tek gündem Aslanlar mevkiindeki lunapark alanının Kültür Merkezi makyajı ile bir otelin 5 yıldızlı olabilmesi için zorunlu olan kapalı otopark yapılıp yapılmayacağı!

HABERİMİZ GENİŞ YANKI UYANDIRDI

Dünkü '5 Yıldızlı Diye Açıldı, Turizm İşletme Belgesi Olmadığı Ortaya Çıktı" haberimiz başta Safranbolu halkı olmak üzere, Karabük'te, siyaset ve cemiyet çevrelerinde geniş yankı uyandırdı. Özellikle 5 yıldızlı olunabilmesi için Yasal çerçevede kapalı otopark zorunluluğunun olması ile, Lunapark alanına Kültür Merkezi yapımı için belediye meclisinden karar almadan ilana çıkılması ve projenin altında kapalı otopark olmasının örtüşmesi KAMU YARARI sorusunu akla getirdi.

AKSOY-DİZDAR CEPHESİ

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve İş Adamı Şefik Dizdar, Dizdara ait Zalifre otelde dün akşam saatlerinde bir araya geldiler. Görüşmede, bugün yapılacak olağanüstü Safranbolu Belediye Meclisi toplantısında belediye meclis üyelerinin ne karar vereceği, nasıl ikna edileceği, aksi karar çıkması halinde nasıl bir yol izleneceği konusunda fikir alışverişi yapıldığı tahmin ediliyor.

AK PARTİ CEPHESİ

Ak Partili Safranbolu Belediye Meclis üyesi sayısı 8 ancak bunlardan 3 tanesi mualif o k tanımlanıyor ve partiden ihracı konusunda halen dosyaları il disiplin kurulunda bekliyor. Bu üç belediye meclis üyesinin projeye bu haliyle hayır diyeceklerine kesin gözüyle bakılıyor. Öte yandan diğer 5 belediye meclis üyesininde toplumda bu kadar tepki çekmesinin ardından zamaında yapılırsa 2019 da yada yapılacak bir erken seçimde partiye ciddi tepki oylarının oluşabileceğini düşündükleri ve kafalarının karışık olduğu belirtiliyor. MHP il teşkilatı ziyaretinde sorduğumuz Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ise durumu değerlendirdiklerini, Safranbolu halkının ve kamuoyunun yararına bir karar verileceğini söyledi.

CHP CEPHESİ

Parti o k, hak, hukuk, adalet, kamu yararı üzerine ülke genelinde bir siyaset izleyen CHP nin 3 tane Safranbolu Belediye Meclis Üyesi nin ne yapacağı merak konusu. Halen CHP de siyasete devam eden eski Safranbolu Belediye Başkanı olan, Safranbolu ilçe başkanlığı yapan kurt siyasetçi Mustafa Eren dün tavrını net ortaya koyarak konuyu Suç duyurusu ile savcılığa başvuracağını açıklamıştı. Dün akşam CHP il başkanı Erdoğan Dinçel ile görüştük. Safranbolu ilçe başkanı ile CHP li belediye meclis üyelerinin bugün öğlen kendi aralarında bir toplantı yapacaklarını belirtti.3 tane CHP li belediye meclis üyesinden iki tanesinin toplantıya katılmayacakları yada katılsalar bile projeye hayır şeklinde oy kullanacakları iddia ediliyor. Diğer belediye meclis üyesi İsmail Timar'ın Şefik Dizdar'ın başkanı olduğu Safranbolu Turizm vakfı yönetiminde olduğu, Safranbolu halkının yararı, Partisinin tavrı, Şefik Dizdar'a yakınlığı arasında, hangi yönde tavır olacağı konusunda kararsız olduğu söyleniyor. CHP'nin bugün öğle saatlerinde yapacağı toplantıda grup kararı alması halinde mecburen hayır diyeceği belirtiliyor.

MHP CEPHESİ

MHP cephesindede dün akşam ciddi görüşmeler yapıldı. İl Başkanı Adem Kar ile MHP li Safranbolu Belediye Meclis üyeleri arasında telefon trafiğinin yaşandığı öğrenildi. Hatta konunun Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'ye bile sorulmuş olabileceği düşünülüyor. 4 adet MHP li Safranbolu Belediye meclis üyesinden 3 tanesinin projeye sıcak bakmadığı, mualifler ile birlikte hareket edeceğine kuvvetli ihtimal o k bakılıyor. Parti ile arasını açan ve istifa ederek bağımsız kalan Hatice Çelik'in ise hangi yönde karar vereceği merak ediliyor. Çelik'e bir müddet önce Safranbolu Belediye tarafından organize edilen SAKEM de görev teklif edilmiş ancak Çelik etik olmadığı gerekçesiyle kabul etmemişti. Hatice Çelik'in kanunlar ve Safranbolu halkının yararını göz önünde bulundurarak hareket edeceği düşünülüyor.

Diğer yandan Şefik Dizdar'ın işlerini yapan MHP'li belediye meclis üyesi Emrah Tufan'ın iş ilişkilerini bir yana koyarak partisinin kararı doğrultusunda hareket etmesi bekleniyor.

SAFRANBOLU HALKI MERAKLA BEKLİYOR

Safranbolu halkı bugün yapılacak belediye meclis toplantısına kilitlendi. 15 tane belediye meclis üyesinin Safranbolu'nun geleceğini, çocukları, onların tek eğlencelerini, kamu malı arazilerin nasıl değerlendirileceğine ilişkin örnek olacak nasıl bir karar alacaklarını merek ediyor. Zira bugün alınacak karar sadece alınmış rutin bir karar olmayacak aksine yapılacak ilk yerel seçimleri etkileyecek bir karar olacak.