Safranbolu Belediyesi tarafından Aslanlar daki lunapark alanına altı OTOPARK lı Kültür Merkezi yapımı ile ilgili karar bugün toplanan olağanüstü belediye meclis toplantısından oy çokluğu ile geçti. 

Bugün saat 3 te toplanan Safranbolu Belediye Meclis toplantısına AK Parti'den ihraçları gündemde olan ve mualif o k ifade edilen 3 belediye meclis üyesi ile birlikte CHP li belediye meclis üyesi Fatih Aygün mazeret beyan ederek katılmadılar.

Belediye Meclis kararı olmadan ilana çıkılan ve daha sonra ikinci bir ilan ile çıkılan ilan iptal edilen lunapark alanına Kültür Merkezi (altı kapalı otoparklı) bağış yoluyla yaptırılması projesi Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Edinilen bilgilere göre 'toplantıda hazır bulunan 5 Ak Partili Belediye Meclis üyesinin yanısıra MHP li Şükran Şentürk ve CHP li belediye meclis üyesi İsmail Timar evet oyu kullandı. MHP li belediye meclis üyeleri Emrah Tufan ve Cemal Akarsu ile MHP'den ayrı k bağımsız olan Hatice Çelik çekimler oy kullandı. CHP li Belediye meclis üyesi Serap Karaoğlu ise hayır oyu kullandı. Oy birliği ile karar alınması konusunda ısrarcı olan Belediye Başkanı Necdet Aksoy meclis toplantısına kısa bir ara vererek çekimser ve red oyu kullanan meclis üyeleri ile görüştü. Tekrar oylama yapıldığında ise ilk oylamada çekimser oy veren MHP li belediye meclis üyeleri Emrah Tufan ve Cemal Akarsu evet oyu kullandılar.

Meclis toplantısı sırasında çekimser oy kullanan Hatice Çelik ve hayır oyu kullanan Serap Karaoğlu kamu vijdanı açısından konunun tekrar incelenmesi gerektiğini, alınmak istenen kararın bağış yoluyla değil ihale ilan usulü şekliyle alınmasının daha uygun olacağını beyan ederek kararlarında ısrarcı oldular.' şeklinde gerçekleşti.

MHP'li belediye meclis üyelerinin dün ve bugün toplantıdan önce parti yöneticileri ile yaptığı görüşmelerde çekimser oy verecekleri şeklinde karar alındığı öğrenilirken sonradan verdikleri evet kararının parti teşkilatlarında nasıl karşılanacağı merak ediliyor.

BAŞKAN NECDET AKSOY'DAN AĞIR HAKARETLER

Yine edinilen bilgilere göre, "İleride herhangi bir teftiş yada incelemeye konu olmasın yada olduğunda hepbirlikte alınmış olması açışından Başkan Aksoy oybirliği ile karar çıkması sağlayamayınca tek hayır oyunu veren CHP li belediye meclis üyesi Serap Karaoğlu'na açtı ağzını yumdu gözünü. Oldukça sinirli olan Aksoy, Karaoğlu'na ağır hakaret denebilecek sözler söyledi ve karşılıklı atışmalar oldu. Hatice Çelik dışında Başkan Aksoy'un söylediği sözler karşısında diğer hiçbir belediye meclis üyesinin kılını kıpırdatmaması ve bir bayan olması hasabiyle müdahele etmemesinin ise dikkat çektiği belirtildi.

HAKARET DAVASI AÇILIR MI?

Toplantının ardından CHP li belediye Meclis Üyesi Serap Karaoğlu'nun son derece morali bozuk olduğu ifade edilirken, meclis toplantısının görüntülü kayıt edildiği, yarın CHP Safranbolu ilçe teşkilatında Karaoğlu'nun katılımı ile bir toplantı yapılacağı ve toplantı sonucunda hem CHP o k bir açıklama yapılabileceği hemde Serap Karaoğlu'nun Başkan Aksoy'a hakaret davası açabileceği bilgileri tarafımıza ulaştı.

BAŞKAN AKSOY'U ARADIK

Haberimizi yayına hazırlarken özellikle hakaret konusu ile ilgili o k görüşlerini almak üzere Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u aradık. Ancak ne telefonumuza çıktı nede dönüş yaptı. Bu yüzden Sayın Aksoy'un cevabına haberimizde yer veremiyoruz. 

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Öte yandan konuya vakıf ve yakın kaynaklar, Lunapark alanına yapılacak olan Kültür Merkezi projesinin karar ve ilan şekli ile projenin kendisi ile ilgili bazı soruları da gündeme getirdiler.

1-Madem bağış yoluyla yaptırılacaktı o zaman ilana çıkmaya ne gerek vardı. Varsa bunu kendi cebinden yapmak isteyen bir hayırsever çıkıp belediyeye dilekçe verseydi. Ben babamın, eşimin, çocuğumun adının konması kaydıyla sizin bu projeyi kendi maddi imkanlarım ile yapmak istiyorum demeliydi. Bunca karmaşaya ne gerek vardı?

2- İptal edilen ilan da belirtilen Belediye'ye ait Kültür Merkezi projesi kime yada hangi firmaya yaptırılmıştır? hangi fatura karşılığı Safranbolu Belediyesi'nce ne kadar ödenmiştir?

3- Proje bir başkası tarafından çizilerek Belediye'ye verilmişmidir?

4-Proje Antalya'da bir firmaya çizdirilmişmidir? Çizdirildiyse, proje ücretini belediye mi ödemiştir yoksa bir başkası tarafından mı ödenmiştir?

Bunlar tabiiki konuya yakın kaynaklar tarafından dile getirilen sorular. Safranbolu Belediye Başkanı Sayın Necdet Aksoy tarafından elbetteki gönül rahatlığı ile cevaplanacağı düşünüyoruz. Ayrıca adı geçen tüm kişi yada kesimler açıklama yapmak isterlerse sütunlarımız açık olup seve seve yayınlarız.