"8. Ulus rası Avrasya Dünya Miras Şehirleri" Konferansının Ardından

Safranbolu’da Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Ulus rası Avrasya Dünya Miras Şehirleri Konferansı şehir gezisiyle sona erdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy: " Belediye o k bu tür ulus rası organizasyon çok önem veriyoruz. Çünkü bu organizasyonlar Safranbolu'nun tanıtılmasında çok önemli""Biz kültür turizminin yanında kongre turizminin de öne çıkmasını istiyoruz. Bunun için de belediye o k elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu organizasyonların artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz " dedi.

Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğinde "Miras, Çocuklar ve Turizm" temasıyla gerçekleştirilen "8. Ulus rası Avrasya Dünya Miras Şehirleri" konferansı, şehir gezisiyle sona erdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Yaptığı açıklamada, konferansın çok verimli geçtiğini belirtti.

Çok sayıda ulus rası konuşmacının konferansa katıldığını aktaran Aksoy, " Çok yoğun bir program geçirdik. Birçok katılımcı miras ve turizmle ilgili bilgilerini bizlerle paylaştı. Mirasın korunması, gelecek kuşak aktarılması konusunda fikirler sundular. Yine turizmin kaliteli şekilde yapılması, ilçeye gelen turistlerin sayısının artması konusunda öneriler, fikirler de sunuldu. Ulus rası katılımcıların ve dünya mirası şehirlerin yöneticilerinin, bu konudaki fikir ve önerileri bizler için çok önemliydi. Bundan da yeteri kadar yararlandığımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Aksoy, bu tür organizasyonların her fırsatta yapılacağını dile getirerek, şunları söyledi:

" Belediye o k bu tür ulus rası organizasyon çok önem veriyoruz. Çünkü bu organizasyonlar Safranbolu'nun tanıtılmasında çok önemli. Biz kültür turizminin yanında kongre turizminin de öne çıkmasını istiyoruz. Bunun için de belediye o k elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yine Karabük Üniversitesi de bu tür ulus rası organizasyon çokça ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonların artması için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Safranbolu'nun 1994 yılında Dünya Mirası o k listede yerini aldığını hatırlatan Aksoy, "Safranbolu, 1960'lı yıllardan başlayıp, bugünlere kadar halkın katılımıyla bilinçli o k korunmakta. Bu şehri kanunlarından çok Safranbolu halkı korumuş ve bugüne kadar getirmiştir. Safranbolulular o k bu miras şehirde yaşıyor olmakla hem büyük bir mutluluk ve hem de çok büyük bir sorumluluk taşıdığımızı düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.