İŞKUR DESTEKLERİ İLE “ELLER ÜRETİYOR”

Karabük İŞKUR , TSO Kadın Girişimciler Kurulu ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü  işbirliğinde devam eden “Örgü Hediyelik Eşya” “ kursu ürünlerini vermeye başladı.

Karabük Belediyesi Kartaltepe Sosyal Yaşam Merkezinde devam eden kursu,İŞKUR İl Müdürü Coşkun GÜVEN,Halk Eğimi Merkezi Müdürü Dursun YEŞİLOĞLU,TSO Genel Sekreteri Cem BİÇEN,TSO Kadın Girişimciler Kurulu  ve Üreten Eller Kooperatifi Başkanı Nuray ALPBOĞA   ziyaret ederek,  kursiyerlerce yapılan ürünleri yerinde incelediler.

Ziyaret programında kurs hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN; “İŞKUR o k sürdürülebilir gördüğümüz projeleri desteklemekteyiz, bu kapsamda da, ev hanımlarına yönelik “örgü hediyelik eşya” mesleğinde düzenlenen bu kursu işbirliği kapsamında paydaş kurumlarımızla açmış bulunmaktayız.Yaklaşık 3 ay sürecek kursta üretilen ürünlerin, TSO Üreten Eller Kooperatifi aracılığıyla pazarlanacak olması ve kurs sonrası da katılımcıların bu üretime devam ederek, istihdama ve ekonomimize katkı sağlayacak olmasını önemsediklerini söyledi.

 Üreten Eller Kooperatifi ve TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nuray ALPBOĞA’da kadın girişimciliğinin artırılması ve bu kapsamda yapılan faaliyetler hakkında bilgiler aktararak, katılımcı “siz üretin, biz de satış mağazası kanalı ile bu ürünleri pazarlayarak, sizlere ekonomik katkı sağlayalım” söyleminde bulundu.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dursun YEŞİLOĞLU’da , İlimizde halen devam eden mesleki eğitim kursları hakkında bilgiler vererek, istihdama ve ekonomimize katkı sağlayacak projeler için işbirliğine açık olduklarını söyledi.

Ardından kursiyerlerce üretilen ürünler incelenerek, kursun değerlendirilmesi yapıldı.