Kurtuluş Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi Kursiyerlerine Sertifikaları Verildi

Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğince, Kurtuluş Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında açılan kurslarda sertifika almayı hak kazanan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Sertifika töreni öncesi gösteri yapan Fazlı Yeşilyurt Ortaokulu öğrencilerinin folklor gösterisi ilgi ile izlendi.

Sosyal Yaşam Merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Murat Ermiş; “Yeni kursiyerlerimizin heyecanla beklediği sertifika törenine tekrar sağlıklı bir şekilde ulaşmanın mutluluğu içersindeyiz. Sosyal Yaşam Merkezinin yapımında ve kursiyerlerimizin burada eğitim görerek kendilerinin gelişmelerinde katkı sağlayan başta Sayın Belediye Başkanımız Rafet Vergili bey’e, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İl Müftülüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, Sosyal Yaşam Merkezimizde görev yapan ve kursiyerlerimize nefis ve temiz bir ortamda çalışmasını sağlayan Sosyal Yaşam Merkezi görevlisi İlknur hanıma ve tüm hocalarımıza mahallemiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Karabük’te halk eğitim faaliyetlerini 2 katına çıkarttık bilgisini veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse yaptığı konuşmasında; “Halk eğitim faaliyetleri denince en eskisiyle bizi biz yapan değerlerin en eskisiyle, en yenisiyle irtibatımızı koparmadan günümüzün teknolojik, sosyolojik gelişmeleri çerçevesinde de bizi çağdan koparmayan bir eğitim anlayışını arkamıza getiriyoruz. Halk eğitimin bütün eğitimden de anlam ifade ediyor çünkü her yaştan insanın her gün ihtiyacını karşılayacak olan eğitim. İleride ilçelerde yerleşim yerlerinde altyapısını hazırlanması, kurgulanması tek bir kurumun kendi gayreti ile olabilecek bir şeyin olmadığından Karabük’te bunun en güzel örneği yaşanıyor. Türkiye’nin belki çok az bir yerleşim yerlerine nasip olan tam bir eğitimde iş birliği anlayışı var. Bu anlayışla meyvesini verdi. Ben az önce Şube Müdürümüz Hasan Gümüş beyden bir bilgi aldım dedim ki bu Sosyal Yaşam Merkezleri olmadan önce bizim % kaçına insanlarımızın Karabük’te yaygın eğitim hizmeti veriyorduk. Dedi ki %8, en çok %9. Bugün itibariyle %15’den daha da fazladır. 2016 verilerine göre 2’ye katlamışız. Bunun sebebi Sosyal Yaşam Merkezlerinde bu eğitimi mahalle halkının ayağına götürmekle oldu. Ben bu büyük desteklerinden dolayı eğitim dostu olan Sayın Başkanımıza ve ekibine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse’nin ardından konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Sosyal Yaşam Merkezlerinin gelişmesindeki en büyük katkı kursiyerlerimizin verdiği değerdir diyerek konuşmasına şöyle devam etti; “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Müftülüğümüz ile yapmış olduğumuz işbirliği neticesinde Sosyal Yaşam Merkezlerimizde her sene 2.000 arkadaşımıza kurs veriyoruz. Şehir dışına çıktığımda Karabük’le ilgili soru soruyorlar; Siz Sosyal Belediyecilik o k ne yapıyorsunuz diye. Biz diyoruz ki Sosyal Belediyecilik o k Karabük’ümüzün her mahallesinde bir Sosyal Yaşam Merkezimiz var. Bizim Sosyal Yaşam Merkezlerimizin en önemli unsurlarımızın bir tanesi sizin bu kurslarınızdan faydalanmanız ama öncelikle okur yazar diplomaların verilmesi. Bu güne kadar verilmiş okur yazar diplomalarıyla biz Belediyenin yapmış olduğu Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetlerini çıkarttığımıza inanıyoruz. Şu anda Sosyal Yaşam Merkezinde 45 arkadaşımız okur yazar diploması almak üzere. Bazı nedenler sebebiyle okuyamamış arkadaşlarımız olabilir. Biz 1 kişi olsa da Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzden destek alıp 1 kişi için bile sınıf açabiliyoruz. Karabük’te birçok işleri yaptık. Yolları, kaldırımları parkları elimizden geleni yapıyoruz. Ben bütün mahallelerden temizlik konusunda Belediye’ye destek olmasını istiyorum. Mahalleler sizin mahalleniz. Buralar sizin yaşam alanınız. Buralardaki çöplerimize, sokaklarımızın temizliğine mahalleliler o k biraz daha dikkat edersek belki Türkiye’nin en güzel yaşam alanı ortaya çıkmış olacak. Ben buradan tüm sertifika alacak kursiyerlerimizi tebrik ederim”  

Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kurtuluş Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.