Safranbolu Belediye Meclisi'nde uzun süredir devam eden huzursuzluk ve tartışmalar, karşılıklı suçlamalar, son günlerde iyice içinden çıkılmaz bir duruma gelmişti.

Safranbolu Belediye Meclisinin 8 Ak Partili Belediye Meclis Üyesi'nden 3 tanesi, Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un bazı uygulamalarına karşı çıkmaları nedeniyle tartışmalar çıkmış ve sonunda Ak Parti'den ihraç edilmeleri noktasında Ak Parti İl Disiplin kuruluna kadar gelmişti.

Edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz hafta sonu Safranbolu'ya gelen Ak Parti yerel yönetimler'den sorumlu başkan yardımcıları Hulusi Şenturk ve İlyas Şeker, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile bazı Ak Partili Belediye Meclis üyeleri ile görüştüğü, yine muhalif o k adlandırılan 3 belediye meclis üyesinden ikisi ile görüştükleri öğrenildi.

"PARTİMİZE ZARAR VERECEK İSE İSTİFA EDERİZ"

İddia göre muhalif o k adlandırılan Ak Partili Belediye Meclis üyelerinin, Genel Merkez'den gelen yerel yönetimler başkan yardımcıları Hulusi Şentürk ve İlyas Şeker'e Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un hangi uygulamalarına neden karşı çıktıkları, yapılan icraatlardaki rahatsızlıklarını dile getirdikleri ve görüşme içerisinde; "Bizim için partimiz önemlidir. Eğer bizim şu anki duruşumuzun partimize zarar verdiğini düşünüyorsanız, disiplin kuruluna gerek yok biz derhal istifa etmeye hazırız. Ancak sırf birileri istiyor diye asla ne belediye meclis üyeliğimizden ne de partimizden istifa etmeyiz" dedikleri belirtiliyor.

"İHRAÇ EDİLMEZLERSE İSTİFA EDERİM"

Yine iddia göre Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un da görüşmede muhalif o k adlandırılan Safranbolu Belediyesi'nin Ak Partili üç muhalif üyesi ile ilgili yakınmalarını dile getirirken partiden ihraç edilmeleri noktasında ciddi şekilde ısrarlı olduğu ve "Eğer bu üç meclis üyesi partimizden ihraç edilmez ise, gerekirse istifa ederim" şeklinde sözler söylediği öne sürülüyor.

SAFRANBOLU BELEDİYE MECLİSİNDE AK PARTİ SORUŞTUMASI MI?

Ak Parti Genel Merkez yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları Hulusi Şentürk ve İlyas Şeker'in bu ziyareti bazı çevrelerde 'parti içi bir soruşturma' o k yorumlanıyor.

Öte yandan muhalif belediye meclis üyelerinin Ak Parti'nin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceklerini öne sürmeleri dikkati çekerken, Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un "eğer ihraç edilmezlerse istifa ederim" şeklindeki söylediği iddia edilen sözlerin doğru olması halinde ciddi sonuçlarının olabileceği belirtiliyor.

Karabük Derin Haber o k biz sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde çok ciddi algılanabilecek bu sözlerin doğruluğu konusunda Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'u bir kaç kez aradık ancak kendisi ile bir görüşmemez gerçekleşmedi. Şu saate kadarda sayın Başkan Aksoy'un bir dönüşü olmadı.