Sürekli Arızalanan Asansörler Vatandaşları Bıktırmıştı.

Karabük’te, periyodik kontrolleri yapılan yaklaşık 2 bin asansörden yüzde 70’inin kırmızı etiket a k güvensiz olduğu tespit edildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, il genelinde yapılan asansörlerin periyodik kontrolleri sonucunda eksikliği tespit edilen asansörlerin yüzde 70’inin güvensiz bulunduğunu ve kırmızı etiket aldığını söyledi. Ersüleymanoğlu,’’ Kırmızı etiketli asansörlerin 30 günlük takip süresinin ardından eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Sarı etiketlilerin 60 gün, mavi etiketlilerin ise 12 ay süreye kadar eksikliklerini gidermesi gerekmektedir. Asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin ve aylık bakımlarının yaptırılması vatandaşların can ve mal güvenliği açısından büyük önem arz etmektedir. Yıllık periyodik muayenelerin ilgili idarelerle protokol imzalayan (belediye sınırları içinde belediye diğerleri için İl Özel İdaresi) A tipi muayene kuruluşlarına yaptırılması gerekmektedir’’ dedi.

Bozuk asansörler ile ilgili daha önce yaptığımız "Karabük Üniversitesindeki bozuk asansörler" haberimizi okumak için tıklayınız