Uzunca bir süredir Safranbolu Belediye Meclisindeki tartışmalar devam ederken, zaman zaman meydana gelen gelişmelerde  kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Ak Parti'nin mevcut haliyle Safranbolu Belediyesi'nde başkan hariç 8 tane belediye meclis üyesi bulunuyor. Ancak Necati Kuru, Şenol Karadeniz ve Tahsin Kartal'dan oluşan 3 Ak Partili Belediye Meclis üyesi  muhalif o k biliniyor.

Muhalif belediye meclis üyelerinin partiden ihracı yönündeki talep halen Ak Parti İl disiplin kurulunda değerlendirme aşamasında beklerken geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Merkez yerel yönetimlerden sorumlu iki başkan yardımcısı Safranbolu'ya gelerek hem bu meclis üyeleri ile hemde belediye başkanı Necdet Aksoy ile görüşmüşlerdi. Muhalif belediye meclis üyelerinin bizim için asıl olan partimizdir şeklindeki ifadeleri ile Başkan Aksoy'un bunları ihraç etmezseniz istifa ederim dediği şeklindeki sözler basında yer almış ve herhangi bir aksi yönde açıklama gelmemişti.

SANDIK SONUÇLARI ŞOK ETTİ?

Bu tartışmalar devam ederken Karabük Derin Haber'e gelen bilgilere göre Safranbolu Belediye Başkan ve Ak Partili meclis üyelerinin oy kullandıkları sandık sonuçları şaşkınlık yarattı.

İŞTE SANDIK SONUÇLARI

Belediye Başkanı Necdet Aksoy Evet 145 Hayır 204

Meclis Üyesi Erdoğan Şenol, Evet 135, Hayır 199

Meclis Üyesi M. Ali Özer, Evet 135, Hayır 187

Meclis Üyesi Elif Hacıalioğlu, Evet 153, Hayır 176

Meclis Üyesi Halil Aydın, Evet 142 Hayır 226

PARTİDEN İHRACI İSTENENLER

Meclis Üyesi Tahsin Kartal, Evet 177 Hayır 116

Meclis Üyesi Şenol Karadeniz Evet 176 Hayır 168

Meclis Üyesi Necati Kuru Evet 209 Hayır 138

TESADÜF MÜ?

16 Nisan'da yapılan referandum sonrasında Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve Ak Partili Belediye Meclis Üyelerinin oy kullandıkları sandıklardan çıkan bu sonuçları gören bir çok vatandaş bu tesadüf mü yoksa başka bir şey mi demekten kendilerini alamadılar.

Başkan Aksoy ve birlikte hareket ettiği belediye meclis üyelerinin sandıklarından hayır çıkarken, partiden ihracı istenen 3 belediye meclis üyesinin sandıklarından evet oyunun fazla çıkması ise vatandaşlar arasında, "refedandum da kim ne kadar çalışmış. Kim oy kullandığı sandığındaki seçmenlere Evet'i ne kadar iyi anlatabilmiş, kim anlatamamış? Bu sonuç tesadüf denilebilir mi? şeklinde yorum getirirken, partiden ihraç edilmek istenen bu 3 belediye meclis üyesi ile ilgili disiplin kurulunda verilecek kararda bu sonuçların ne kadar etkili olacağı merak konusu oldu.