Esnaf Oda Başkanları Neden Sessiz başlıklı haberimizin ardından Haber Merkezimizi arayan Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner, yaptığımız haber ve duyarlılığımıza teşekkür ederken açtı ağzını yumdu gözünü.

YETKİLİLER DUYARSIZ KALDI

Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner Karabük Derin Haber'e yaptığı açıklamada bu çadır ticareti alanlarının açılmaması için çok uğraştığını belirterek; "Olan karşı sessiz kalmadım. Ben duyarsız değilim. Safranbolu Ticaret Odası ile basın açıklaması yaptım. Buranın açılmaması için esnaflardan imza topladım. Belediye Başkanına topladığım imzaları verdim. Vergi Dairesine Gittim. Hatta Defterdar beye gittim ağırdan Aldı. Hatta Defterdar beyin yanına gittim. Burada kaçak iş yapıyorlar, esnafımız zaten zor durumda dedim. Defterdar bey bir tane denetim elemanı göndermedi. Herkes gidişine bırakıyor. Tarıma gittim 14 tane dükkân ile ilgili denetim yapılmasını söyledim. Ancak bu kadar çabaya rağmen aciz kalıyoruz." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI 3.500 TL ALDIĞINI SÖYLEDİ 

Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Muammer Dumaner açıklamasının devamında; "Belediye Başkanı ile kaç kere görüştüm bunu kısa kes, ne zaman kesiyorsun dedim. Bu organizasyonda ön ayak olan Safranbolu Belediye Meclis üyeleri var. Başkana sordum. Ne alıyorsun buradan dedim. Dedi günlüğüne 350 TL alıyorum. 10 günlüğü 3.500 TL eder. Bende kendisine ben sana vereyim 3.500 TL burayı boş bırak dedim.  Ancak gücümüz yetmedi." dedi.