Karabük ve Safranbolu'daki kermes, fuar yada başka adlar ile kurulan satış çadırları nihayet kaldırılmaya başlandı.

Geçtiğimiz pazar günü, Karabük ve Safranblu'daki esnafların serzeniş ve yakınmaları Karabük Derin Haber o k dile getirmiştik. Özellikle yapılan ticarette fiş yada fatura kesilip kesilmediğine yine hayır adı altında yapılan satış bağış makbuzu kesilip kesilmediğine ilişkin kamuoyunda sorulan soruları stünlarımıza taşımıştık.

KARABÜK ŞEHİR MERKEZİNDEKİ ÇADIRLAR BUGÜN TOPLANDI

Karabük şehir merkezinde yaklaşık iki aya yakın bir süredir çeşitli adlarla bulunan çadırlar nihayet bugün sabah itibariyle sökülmeye başladı. Edinilen bilgilere göre bugün akşam saatlerinde alanda hiçbir çadırın kalmayacağı belirtiliyor.

SAFRANBOLU HALA VURDUMDUYMAZ

Safranbolu meydanda bulunan çadırların ise şu ana kadar dokunulmadı. Haberimizin ardından şu ana kadar Safranbolu Belediyesi'nden hiçbir açıklama gelmezken bugün Safranbolu'da görüştüğümüz bazı vatandaşlar, "Safranbolu Belediyesi artık vurdumduymaz bir şekilde kendi bildiği gibi işleri yürütmeye devam ediyor. Hiçbir talep yada yakınmayı dikkate almıyor" şeklinde düşüncelerini dile getirdiler.

DEFTERDARLIK DENEDİM YAPTI.

Karabük Defterdarı Osman Koçaş ile bugün yaptığımız görüşmede, esnafların yakınmalarının dikkate alındığını ancak mevzuat çerçevesinde kendilerinin yetkili olduğu yada olmadığı alanlar olduğunu belirterek; "Biz bu çadır satış yerlerinde gerekli denetimleri yaptık. Ticari kayıtlarının olup olmadığını tek tek inceledik. Vergi kaydı olmayan iki vatandaş hakkında işlem yaptık. Fatura yada fiş kesilip kesilmediği konusunda bize herhangi bir şikayet gelmedi. Gelse idi bu konuda da gerekli işlemi yapardık. Aslında vatandaşlarımızın bu konuda çok daha duyarlı olması lazım. Nasılsa işime yaramıyor diyerek fiş yada fatura talep etmekten vazgeçilmemeli" dedi.

ODA BAŞKANLARI NEDEN SESSİZ ESNAF SİFTAHSIZ KAPATIYOR

haberimizi okumak için yazının üzerine tıklayınız

Safranbolu Esnaf Odası Başkanı MUAMMER DUMANER in açıklamasını okumak için tıklayınız