Kamu hizmetlerine tahsis edilen resmi araçlar ile kamu hizmetinin görülmesi için kiralanan araçların kullanımı konusunda her dönemde vatandaşlardan yoğun tepkiler gelirken, hükümet yetkilileri de bu konuda son derece hassas davranarak sürekli yazılar ve uyarılar gönderiyor.

SORUMLULUK MERKEZDE BAKANDA, TAŞRADA VALİDEDİR

Kamuda gereksiz harcamaların önüne geçilmesi ve kaynakların en rasyonel şekilde kullanılması amacıyla taşıtların kullanımının denetimi ve uygulamanın takibi merkezde bizzat bakanlar, illerde valiler tarafından yerine getirilecektir. Merkezde bakanın görevlendireceği yetkililer ve illerde bütün kamu taşıtları açısından valiler, taşıtların 237 sayılı Taşıt Kanunu ve bu Genelge hükümlerine uygun o k kullanılmasından doğrudan sorumlu olacaklardır.

İŞTE VATANDAŞIN TEPKİSİ

İşte vatandaşlardan gelen yakınmalardan bir tanesi. İddia göre, bir kamu kurumuna kiralık o k tahsis edilen bu araç, ilgili kamu kurumunun yetkilisinin eşine sanki servis aracı o k tahsis edilmiş gibi kullanılıyor. Hergün sabah ilgili kamu kurumunun yetkilisinin eşini evinin önünden alıp çalıştığı iş yerine bırakıyor. Yine her akşam'da işinden a k evine yada gideceği yere götürüyor. Bu alışkanlığın sürekli hale gelmesi üzerine duyarlı bir vatandaş kamuya tahsisli bu kiralık aracın özel işler için kullanımını resim ve video o k kaydetmiş. Bizlere ulaşan bu konuyu bizde kamuoyu adına okurlarımız ile paylaşıyoruz. 

VALİ MEHMET AKTAŞ ÇOK HASSAS

Geçtiğimiz aylarda kamuoyunda sıkça konuşulan ve kamuyu ilgilendiren bazı dedikoduları yorum köşemizde sizlerle paylaşmıştık. Bu paylaşımımız sonrasında görüştüğümüz Karabük Valisi Mehmet Aktaş kamu işlerindeki bu tür suistimaller konusunda son derece hassas olduğunu üstüne basarak vurgulamıştı. Bizde sayın Valimizin bu hassasiyetini bilerek gerekli işlemi yapacağına inanıyoruz.

BÖLGE MÜDÜRÜ DERHAL GEREĞİNİ YAPACAK

Duyarlı vatandaşlarımızdan gelen bu bilgiyi araştırarak ilgili kamu kurumunun Bölge Müdürü ile Karabük Derin Haber o k görüştük. Bizlere ulaşan bilgi, belge ve yakınmaları ilettik. Sayın Bölge Müdürü ilgili yönetici konusunda kendilerine daha önce gelen bazı konuların da olduğunu ve en kısa sürede gereğini mutlaka yapacağını belirtti. Bölge Müdürünün hassasiyeti karşısında ilgili kamu kurumunun haber içerisinde ismini yazmamaya karar verdik.

Karabük Derin Haber o k takipçisi olmaya devam edeceğiz.