Safranbolu Belediye Meclisinin Ak Partili 3 Meclis Üyesi için bugün karar günü.

Kamuoyunun yakından takip ettiği ve uzunca bir süredir sürüncemede kalan Safranbolu Belediyesi'nin Ak Partili üç belediye meclis üyesi olan Tahsin Kartal, Necati Kuru ve Şenol Karadeniz hakkında karar günü.

Edinilen bilgilere göre, uzun süredir Ak Parti İl disiplin kurulunda, partiden ihraç istemiyle bekleyen dosyanın bugün karara bağlanması bekleniyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un geçtiğimiz günlerde gelen Ak Parti Yerel Yönetimlerden sorumlu iki başkan yardımcısına "bu üç kişi partiden ihraç edilmezse istifa ederim" şeklindeki sözlerinin haber sitemizde yer almasından sonra henüz sayın Aksoy'dan ne bir açıklama ne de bir yalanlama gelmişti.

GEÇİCİ İHRAÇ

Ak Partili Safranbolu Belediyesi'nin üç meclis üyesinin (Tahsin Kartal, Necati Kuru ve Şenol Karadeniz) partiden ihracı ile ilgili talebin bugün Ak Parti il Disiplin Kurulu tarafından görüşüleceği belirtiliyor. 

Parti'nin kuruluşundan itibaren partinin içerisinde olan ve gelen yerel yönetimler başkan yardımcılarına, "Bizim için partimiz önemlidir. Eğer partimiz için bizim ihracımız gerekiyorsa biz istifa etmeye de hazırız" şeklindeki sözlerinin ak parti camiasında ciddi karşılık bulduğu ifade ediliyor.

Ak Parti il disiplin kurulunun gerek önlerindeki belgelerden, gerek parti içi ve tabandaki görüşmelerin ardından, Tahsin Kartal, Necati Kuru ve Şenol Karadeniz'i partiden ihraç etme yerine 15 gün yada bir ay geçici ihraç yöntemini kullanacağı şeklindeki beklenti ağırlık taşıyor.