Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik Ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Ceylan'ın mesajı şu şekilde:

19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 'ya istiklal, ya ölüm' diyerek vatanını işgal etmek isteyenlere başkaldırdığı ve milli iradeye dayanan, tam bağımsız bir devlet hedefiyle harekete geçtiği gündür.

         Samsun’da başlayan milli mücadele, kısa sürede tüm yurda yayılmış, el ele vererek büyük zorlukların üstesinden gelen miIIetimizin azim ve kararlılığı neticesinde zaferle taçlanmıştır.

         Sevgili Gençler, bugün sizlerle aynı coşkuyu paylaşıyor olmamız milletçe siz gençlere verdiğimiz değeri ve duyduğumuz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. İnanıyorum ki sizler, almakta olduğunuz terbiye ile barışın, hoşgörünün, centilmenliğin, demokratik kültürün ve vatan sevgisinin en seçkin temsilcileri olacaksınız ve inanıyorum ki sizden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha müreffeh bir ülke bırakacaksınız.

         Milletçe gurur ve mutluluğunu yaşadığımız bu özel günde, vatan ve bayrak uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bizlere bağımsız bir ülke bırakan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz silah arkadaşları olmak üzere bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. 

         Bu duygu ve düşüncelerimle Karabüklü hemşerilerimin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.

   Mehmet CEYLAN

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı