AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Uysal mesajında; “Gazi Mustafa Kemal’in, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetimizin ilanıyla neticelenen bağımsızlık mücadelemiz, aziz milletimizin birlik ve beraberliğinden aldığı güçle hiçbir engel tanımayacağının tüm dünyaya ilanı olmuştur.

Vatanını canından üstün tutan ecdadın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan cumhuriyet gençlere emanettir.

Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak, milli ve manevi zenginlikleriyle, gelecek kuşak teslim etmek de tüm gençlerimizin görev ve sorumluluğudur.

Nüfusunun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek, ülke meselelerine duyarlı olmalarından geçmektedir. İdeallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bir gençlik Türkiye’yi güzel günlere taşıyacaktır.  Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği o k kabul ediyor, on güveniyoruz.

Bu düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor, tüm gençlerimizi, Karabüklü hemşehrilerimi ve vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum." dedi.