Kentimizin SGK anlaşmalı Özel Medikar Hastanesinde hastalardan "Özel Hastane İşletme Gider Paketi" adı altında haksız o k para tahsil edildiği iddia ediliyor.

EN YÜKSEK ORANDA YÜZDE İKİYÜZ İLAVE ÜCRET ALINIYOR

Özel Medikar Hastanesi Kardiyoloji Polikiliniğine giden bir hasta Kardiyoloji muayenesi oluyor. Muayene ücreti o k SGK'nın belirlediği muayene ücretine yine SGK'nın anlaşmasında var olan yüzde ikiyüz e kadar ilave ücret alabilir maddesinden yararlanarak en üst tavandan ilave ücret o k 70 TL tahsil ediliyor.

İLAVE ÜCRET TAHSİLİ

Muayenenin ardından, muayeneyi yapan doktor tarafından hastadan EFOR TESTİ talep ediliyor. Efor testi yaptırmak isteyen hastadan Medikar hastanesi personeli tarafından efor testi için 30 TL daha ek ücret ödemesi gerektiği söyleniyor. Hasta tarafından 30 TL daha ilave ücret yatırılıyor ve efor testi yapılıyor. Yapılan efor testi ile ilgili o k hastaya net bir şekilde efor testi ücret faturası yerine "Özel Hastane Gider Paketi Farkı" adı altında fatura veriliyor.

BU HAKSIZ TAHSİLAT DEĞİL Mİ?

SGK' nın resmi sitesinden yapılan sorgulamada ise kardiyoloji muayene ücreti içerisinde efor testinin dahil olduğu ilave ücret alınmaması gerektiği ortaya çıkıyor.

HASTANE YETKİLİLERİ CEVAP VERMEDİ

Sorumlu ve objektif gazetecilik ilkemiz Alınan ücretin ne kadar haklı olup olmadığı yönünde bilgi almak için Karabük Derin Haber o k bir hastane ortağını, daha sonra hastane sorumlu müdürü olduğu belirtilen Dr Mehmet Coşkun'u aradık. Kendisine verdiğimiz fatura numaraları ile konuyu araştırarak kısa süre içerisinde dönüş yapacağını belirtti. Ancak dönüş olmayınca bugün sabahtan tekrar aradık. Yine ne kendisi ile görüşebildik. Ne de net bir bilgi dönüşü olmadı. Haberimizin ardından kendilerinden bir açıklama olduğu taktirde siz okurlarımız ile paylaşacağız.

KAÇ HASTADAN BU TÜR TAHSİLAT YAPILDI?

Buradaki örneğin yanında akıl şu soru geliyor! "Medikar hastanesinde "Özel Hastane İşletme Gider Paketi" adı altında gerçekte yapılan tetkik, tahlil yada diğer işlemlerin adı açıkça yazılmadan, muayene ücretine dahil olmasına rağmen başka tahsilatlar yapıldı mı? yoksa sadece personelin bir hatası mı?

SGK DENETİM YAPIYOR MU?

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlarımızın kuyruk çilesinin bitirilmesi noktasında çok önem verdiği özel hastaneler konusunda yeterli denetimin yapılıp yapılmadığı merak konusu! 

Çalışanların maaşlarından daha ellerine geçmeden kesilen oldukça yüksek tutarlardaki sigorta pirimlerinden SGK gelirleri toplanıyor. SGK nın toplanan bu paraların düzgün, yasal ve en tasarruflu şekilde harcanması noktasında yine hükümetin ciddi çalışmaları ve talimatları bulunuyor.

DENETİM İÇİN ŞİKAYET ŞART MI?

SGK tarafından anlaşma sağlanan bu özel hastanelerin ciddi şekilde denetlenmesi gerekiyor. Araştırmalarımız neticesinde SGK nın bu birimi şu anda Zonguldak'ta. Sorduğunuzda ise bize şikayetinizi bildirin araştıralım cevabını alıyorsunuz. Karabük Derin Haber o k soruyoruz. SGK nın ilgili birimi en son detaylı şekilde ne zaman bir denetim yaptı? herhangi bir ceza uygulaması yapıldı mı? Muayene, yapılan tetkik, tahlil ve işlem ile hastaya kesilen faturalar bağlamında bir denetim yapıldı mı?