Karabük'te kamu hizmetine tahsisli aracın özel işlerde kullanılması ile ilgili yaptığımız haberin ardından Karabük Valiliği araştırma başlattı.

Geçtiğimiz hafta 17 Mayıs tarihinde Karabük Derin Haber sitemizde yer alan bir kamu kurumuna hizmet amacıyla kiralanan aracın kurum yetkilisi tarafından eşinin iş yerine getirip götürülmesi amacıyla özel işlerde kullanıldığı şeklinde haber yer almıştı.

Haberimizin ardın Karabük Valiliği tarafından araştırma başlatıldı. Haber resminde yer alan aracın plakası üzerinden hangi kuruma tahsis edildiği şekliyle başlatılan araştırmanın ardından bilgilerin sabit ve netleşmesi halinde soruştumaya dönüştürüleceği belirtiliyor.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş'ın talimatı ile araştırma başlatan Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından Karabük Derin Haber'den haber detayı ile ilgili bilgi talebinde bulunuldu.

Karabük Derin Haber o k hem Karabük Emniyet Müdürlüğü yetkililerine hem de Valimiz Sayın Aktaş'a vatandaşlar tarafından bize ulaştırılan görüntü ve bilgileri verebileceğimizi, haber sitemize daha önceden değişik zamanlarda çekildiği düşünülen ve cd ye yüklenmiş görüntüleri verebileceğimizi ilettik. Ayrıca söz konusu kamuya tahsisli araçlar ile ilgili  Karabük Üniversitesine giriş resimlerinin ardından özel iş için kullanımın sürekliliğinin olup olmadığı konusunda Karabük Üniversitesi'nin ve Safranbolu SSK Müdürlüğünün kamera kayıtlarının geriye dönük incelenebileceğini belirttik.

Öte yandan söz konusu kamu yöneticisi ile ilgili geçtiğimiz yıl da Karabük Valiliği'ne şikayette bulunulduğu belirtiliyor.