AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkan Vekili Karabük Üniversitesi Kurucu ve Eski Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Üniversitesi’nin kuruluşu ve İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekili Uysal mesajında;

Bugün 29 Mayıs, onur ve gurur duyduğumuz günlerden biri,  Karabük Üniversitesi’nin 10. kuruluş ve İstanbul’un Fethi’nin 564. yıldönümünü

1937 yılında Demir Çelik fabrikasının kurulması ile ağır sanayi kenti olan ve ülkemizin inşasında çok önemli görev ve misyon üstlenen Karabük’ümüz 29 Mayıs 2007 yılında üniversitesinin kurulması ile ikinci baharını yaşamaya başlamış ve ağır sanayi kenti kimliğinin yanında Üniversite kenti kimliğini de a k ülkemizin kalkınmasına genç beyinleri bilimin aydınlık ışığında yetiştirerek en büyük katkıyı vermeye başlamıştır.

Kuruluşunun 10. yılını kutladığımız Karabük Üniversitesi bu 10 yıllık süreçte büyük bir gelişme göstererek birçok büyük başarıya imza atmış, atmaya da devam etmekte olup, Türkiye’nin parlayan yıldızı konumuna gelmiştir.

Karabük Üniversitesi, Karabük kampüsünde değil, Karabük Halkının, Karabük Yöneticilerinin ve Karabük’e gönül verenlerin gönlünde büyümüştür. Onlardan aldığı güç ve kudretle 2007 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Karabük Üniversitesi bugün 50 binin üzerinde öğrencisiyle kurulduğu kentin lokomotifi olmuştur.

Uzun yıllar görev yaptığım ve mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum Karabük Üniversitesi’nin gelişimine yönelik bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğim.

Üniversitemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan kıymetli mesai arkadaşlarım Üniversitemizin Akademik ve İdari personeline,  yöneticilerine, Kamu Kurum ve Kuruluşu Temsilcilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kıymetli Karabüklü Hemşehrilerime, Sanayicilerimize, Üniversitenin gelişmesi ve kalkınması için her ne şekilde olursa olsun katkı sunan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Karabük Üniversitesi’nin 10. Kuruluş yıldönümü ile İstanbul’un Fethi’nin 564. Yıldönümünü kutluyor, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in övgüsüne mazhar o k bizlere dünya kenti İstanbul’u miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han’ı, O’nun kumandasındaki kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum.