Mahalle iftarları Akçasu İle Devam Etti

Safranbolu Belediyesi Geleneksel Mahalle İftarları devam ediyor.

2009 yılından bu yana devam eden ve eski mahalle kültürünü yaşatmak birlik beraberliği pekiştirmek amacı ile düzenlene ve katılımın her geçen yıl artarak devam ettiği Mahalle İftarları Akçasu Mahallesi ile devam etti.

Lürfiye ( Kaçak ) Camii önünde verilen iftar yemeğine mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirken Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy iftar öncesi mahalle sakinleri ile uzun süre sohbet etti.

Oruçların açılmasının ardından mahalle sakinlerine hitap eden Aksoy;  “Allah tuttuğumuz oruçları kabul, bizlere bayram da ermeyi nasip etsin inşallah “ dedi.   

Safranbolu’da gerçekleştirilen iftar yemeklerinin Karabük ve Safranbolulu hayırseverler tarafından karşılandığını ifade eden Başkan Aksoy; “ Bu akşamki yemeği Kardemir Genel Müdürlüğümüz finanse etti. Onların şahsında tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Mahalle iftarımız ile birlikte her gün bir de iftar soframız bulunmakta. Bu sofra Merkez Camiimizin altında. Burada da her gün en az 450 – 500 vatandaşımız orucunu açıyor. Bununla birlikte gümüş mahallemiz ve 200’e yakında ihtiyaç sahibi vatandaşımıza yemek gönderiliyor. Allah emeği geçenlerden kazancını bu işe harcayanlardan razı olsun” dedi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında da yine 2009 yılından bu yana devam eden Geleneksel Ramazan Akşamları Etkinliklerinin devam ettiğini kaydeden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Burada çocuklarımız için Hacivat – Karagöz, Pişekar – Kavuklu, çeşitli eğlenceli ve öğretici oyunlar, Teravih Namazından sonra da büyüklerimiz için çeşitli etkinliklerin devam ediyor. Aksoy,  vatandaşları bir araya toplayan ramazan etkinliklerinin, yaşlılarımıza geçmiş ramazanları hatırlatmak, çocuklarımıza da gelecekte ramazan coşkusunu hatırlatacak anıları yaşatmak amacı ile düzenlendiğini söyledi.