Karabük Belediyesi, Karabük’ün her sokağına yapmış olduğu yeni parklar ile çocuk güvenli yeni oyun alanları oluşturmaya devam ediyor.

     Çocukların ve yetişkinlerin sosyal yaşantısını hareketlendirmek amacıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Karabük’teki eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş parkların bakım, onarımına devam edilirken, mahallerde uygun bulunan alan yeni çocuk parklarının yapımı sürüyor. İhtiyaç önceliğine göre tespit edilen bölgelerde yürütülen park yapım çalışmalarında, öncelik o k çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynayabilecekleri oyun alanları, yetişkinlerin kullanabileceği fitness alanları, basketbol sahaları, bank ve kamelyalar yapılıyor.

     Yeni çocuk parklarının yapımının yanı sıra mevcut parkların da yenilenmesi çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Vergili; “Göreve geldiğimiz günden bugüne ilimiz genelinde çocuk parklarının sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Karabük’te 90’a yakın çocuk parkı kazandırdık. Tüm mahallelerimizde eski parklarımızda yenileme çalışması yapıyoruz. Oyun parklarını yenilemekteki amacımız oyun alanlarında çocuklarımızın sağlıklı, güvenli bir şekilde yararlanmalarını sağlamak. Çevre düzenlemesi yapılan ve oyun araçları yenilenen parklar ekiplerimizce, ailelerin ve çocukların güven içinde olması için periyodik o k kontrol ve bakımları yapılıyor” dedi.