Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Mahalle iftarları dün akşamda devam etti.

     Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliğinde, Özler Aile Çay Bahçesinde verilen iftara Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu İlçe Müftüsü Hazan Güneş ile Şehit – Gazi ve Yetim Aileleri katıldı.

     Oruçların açılmasının ardından yapılan dualardan sonra konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “İftarımıza katıldığınız için sizlere teşekkür ediyor, Cenabı Hak’tan bizleri Ramazan ve bayram eriştirmesini niyaz ediyorum” dedi. 

     Ramazan ayının ayrı bir şevk, ayrı bir keyif verdiğini ifade eden Başkan Aksoy; “ Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde, Recep Ayının daha başında iken, Ramazana özendirmeyi ifade ederek: ‘Allah’ım Recep’i ve Şaban’ı bizlere mübarek kıl ve bizleri Ramazan’a eriştir’ diye duası var. Biz o duaya mazhar olduk ve Ramazan’a eriştik. “ şeklinde konuştu.

     30 Ramazan boyunca her gün bir mahallede iftar programları yaptıklarını kaydeden Aksoy; “ Bu güne kadar tam 22 mahallemizde oruçlarımızı açtık. Kalan günlerde de diğer mahallelerimizde ki vatandaşlarımız ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile bu organizasyonu yapmakta destek olan Safranbolu Kent Konseyi Başkanımız ve Kenet Konseyi Dezavantajlılar Gurubu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Sayın Kaymakamımıza ve tüm dost teşekkür ediyor, Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin” dedi.

      Ramazan Akşamlarında İlahi Rüzgarı

     Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ise Dost El İlahi Gurubu tarafından okunana ilahiler meydanı dolduran Safranbolulular tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

     Gurubun okuduğu birbirinden güzel ilahilere zaman zaman eşlik eden Safranbolulular geç saate kadar meydandan ayrılmadılar.