Karabük Üniversitesi 60 binin üzerinde öğrencisi ile ağırlıklı o k yüzüncüyıl mahallesi ve çevresinde yaşıyorlar. Özellikle Bostanbükü ve İsmail Necati Efendi Yurdu ile bu civarda oturan öğrenciler son dönemlerde bu hatta çalışan özel halk otobüslerinden oldukça şikâyetçi.

     Sıkıntılarını Karabük Derin Haber ile paylaşan öğrenciler sorunlarını şu şekilde ifade ettiler;

     “İsmail Necati yurdu ve aynı zamanda Saka Villaları karabük arası çalısan 26 numaralı belediye otobüsünden bahsetmek istiyorum size.Öncelikle bu özel halk otobüsü biz öğrencilerin ve Saka Villalarının Üniversite, 100.yıl ve Karabük ile olan tek bağlantı otobüsümüz. Bu otobüs hafta sonları iki saatte bir çalışıyor. Ancak sınav haftaları sınav yok gerekçesiyle hafta içi de olsa tek saate dönüyor. Örneğin; Cuma günü saat 18.00 da Karabük'ten İsmail Necatiye otobüs var. Bir sonraki otobüs saati 22.00 yani saat 6'dan 10'a kadar bekleyeceğiz çarsıda, ya da çift arabaya binip iki ücret ödeyeceğiz. Zaten öğrenciyiz. Sınav haftası iki saatte bir çalısıyor ve saatlerimiz uymuyor. Otobüs şikayet ve temenni hattını aradım benimle tersleyerek bir bayan konustu. En son şuna bir bak diyerek kendini başkan o k tanıtan Metin Sayer adında biri açtı. Bu sözde başkan sizin isteğinize göre saat belirleyemeyiz dedi. Acaba bu halk otobüsleri, hat sahiplerinin para kazanması için mi halka hizmet için mi?? Halk otobüsü çalışmak istemiyorsa bostanbükü dolmuşları can atıyor bu hatta girmek için. Lütfen bu konuyu dile getirin. Çok mağdur durumdayız. Rektörlük olsun belediye olsun her yere derdimizi anlattık bir sonuç elde edemedik. Bunu siz kaleme alırsanız mutlaka bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar..” dediler.

Karabük Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili’nin konuyu en kısa zamanda ele a k bizler için misafir kabul edebileceğimiz bu öğrencilerimize yardımcı olmalarını bekliyoruz.

ANKETE KATIL SENDE SEVDİĞİN CAFE YE OY VER