Karabük’te, üniversite öğrencilerinin konakladığı 60 pansiyon işletmecisi, yeni yönetmelikle kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirterek eksikliklerini gidermeleri için süre verilmesini istedi.

     100’üncü Yıl Mahallesi’ndeki bir kafede toplanan pansiyon işletmecileri  açıklama yaptı. İşletmecilerden Hasan Ünver, 6 Mayıs 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği ve 6 Haziran 2017 tarihinde yayımlanan Özel Öğrenci Barınma Hizmeti Kurumlarının Standartları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönerge ile kapatılma ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Karabük’te faaliyet gösteren bazı yurt sahiplerinin sürekli siyasilere baskı yapmaları neticesinde bu yönetmeliğin ve yönergenin alelacele çıkarıldığını düşündüklerini ifade eden Ünver şöyle dedi:

     ‘’Bizi şikayet edenler yokken burada bizler vardık ve üniversite öğrencilerine o günkü kısıtlı imkanlarla hizmet verdik. Mikrofon çıkarak ‘Evlerinizin bir odasını öğrencilere verin.’ ‘Binalarınızı pansiyona çevirin.’ diyenlerden şimdi vefa bekliyoruz. Bizler merdiven altı hizmet vermiyoruz. Hepimizin belediyelerden ruhsatlarımız mevcut. Belediye, Maliye, İl Gıda Tarım ve Emniyet tarafından sürekli denetleniyoruz. Yönetmelikte yer alan mevcut yurtlar ifadesinin bizler için de geçerli olmasını ve 2019 yılı sonuna kadar eksiklerimizi tamamlamak için müsaade edilmesini istiyoruz. Burada amaç barınma ve konaklamada kaliteyi yakalamak ise bu rekabet ortamının devam ettirilmesi gerekmektedir. Özellikle asgari ücretle çalışan ve gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının mağdur olmaması ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ruhsatı bulunan yurtlarda yüksek ücretlerle konaklamalarının engellenmesi için pansiyonların devam etmesi gerekmektedir.”