Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un eski ve yeni belediye meclis üyeleri ile çalışan verdiği iftar yemeğine bazı meclis üyeleri yine katılmadığı öğrenildi. Bilindiği gibi Ak Parti’nin üç belediye meclis üyesi ve muhalefet partinin diğer bazı belediye meclis üyeleri başkan Aksoy arasında fikir ayrılığı ve sürtüşmeler uzun süredir gündemdeydi.

Öte yandan Safranbolu Belediyesi Mahalle İftarları programının dün akşamki bölümünde Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, iftar sonrası yaptığı konuşmada, İftar programına teşrif eden herkese teşekkür ederken, “Rabbime bizleri bir kez daha iftar sofrasında buluşturduğu ve oruçlarımız tutmayı nasip ettiği için binlerce kez şükrediyorum” dedi.

Ramazan ayının özlenen bir ay olduğunu ifade eden Başkan Aksoy; “ Ramazan ayında bir araya gelmenin keyfi ayrı oluyor. Bu nedenle sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli dostlar belediyecilik gönül işi, aşk işi. Şehre hizmet etme, bir eksiği giderme işi. Safranbolu’muz bu seviyelere gelmiş ise bunda Belediye Başkanlarımızın, Belediye Meclisi Üyelerimizin, personelimizin sayesinde oluyor. Yine farkındayız ki bizler çalışır isek şehir daha da gelişecek. Bizlerde bu gayret ile çalışıyoruz. Aynı geçmiş dönemlerdeki belediye başkanlarımızın çalıştıkları gibi. Bir de şu var unutulmamak: Görev yaptığı süre içerisinde 24 saate adeta 24 saat daha ekleyerek, büyük bir gayret ile çalışıp, görev süresi sona erdiğinde hatırlanmak, dile getirilmek en büyük mutluluktur diye tahmin ediyorum. Safranbolu’muza hizmet eden, gerçekten büyük özveri gösteren değerli Başkanım Mustafa Eren Beyefendi başta olmak üzere, burada bulunana Meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu gün Safranbolu Dünya Miras Listesine girdi ise Sayın Mustafa Eren beyin gayretleri olmuştur. Safranbolu’muza yılda 250 binin üzerinde turist geliyor ise, Belediye Meclisi Üyelerimizin zamanında aldıkları kararlar ve uygulamaları ile oluyordur. Ben bu vesile ile Safranbolu’muzun bu günlere gelmesinde, bu güzel iftar sofrasının hazırlanmasında emeği geçen herkese, bizleri yalnız bırakmayan Safranbolulu hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ise Bursa’dan gelen Sema Ekibi yarım saat süren gösterileri sırasında büyük beğeni topladı.

Program sonunda ise ekip uzun süre alkışlandı.