2015 yılında ihalesi yapılan ve yapımı tamamlanarak hizmete açılan Yenice Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Aktaş, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı ve Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Özkan’dan bilgiler aldı.
 
6 bin metrekare kapalı alana sahip 25 yataklı Yenice Devlet Hastanesi’nde, 2 ameliyat odası, 3 yoğun bakım yatağı, 2 SDL (sancı-doğum-lohusa) odasının yanı sıra 5 diyaliz yatağı, 6 acil gözlem yatağı, kırmızı alan müdahale odası ve yeşil alan muayene odası yer alıyor. 3 uzman, 6 pratisyen hekim, 1 iç hastalıkları, 1 genel cerrahi uzmanı ve 1 uzman aile hekiminin hizmet verdiği 5 yıldızlı otel konforundaki hastane, modern ve kullanışlı acil servisi, poliklinikleri ve yemekhane, mescid gibi sosyal donatılarıyla göz dolduruyor.
 
Devletin her zaman vatandaş en iyi, en kaliteli sağlık hizmetini sunmanın çabası içinde olduğunu ifade eden Vali Mehmet Aktaş, Yenice Devlet Hastanesinin ülkemize, ilimize ve milletimize hayırlı olsun dileklerinde bulundu.