Sanayi siteleri ve bölgeleri ile ilgili beklenen teşvik yasa değişikliği nihayet TBMM de kabul edildi.

TBMM de kabul edilen yasanın ardından Karabük'e yansımalarının nasıl olacağı merak konusu oldu. Bilindiği gibi Karabük'ün Çarşamba pazarı ve Yeşilmahalle'de Öğlebeli mevkiinde yıllardır haddehaneler ve işyerleri bulunuyor. Bu hadde ve işyerlerinin şehir dışına çıkarılması konuşulurken masrafları olacağı endişesi ile devletten destek bekleniyordu.

635 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 9. Maddesine göre ‘’Yerleşim alanları içerisinde bulunan sanayi sitelerinin ve sanayi işletmelerinin yerleşim alanı dışına taşınmasına ve planlı sanayi alanları dışında faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin planlı sanayi alanlarına taşınmasına yönelik faaliyetleri yürütmek ve taşınma masraflarını kredi ile desteklemek’’ için TBMM de görüşülmekte olan olan yasa dün akşam kabul edilerek yasalaştı.

Yasalaşan kanundaki değişikliklere göre:

 “Organize sanayi bölgelerinin faaliyetleri için gerekli olan ve Bakanlıkça uygun görülecek projelerin tamamına kadar olan kısmını, sanayi sitelerinin altyapılarının tamamını ve üstyapı tesislerinin yüzde yetmişe kadar olan kısmını, yerleşim alanları içerisinde kalmış sanayi sitelerinin taşınması için sanayi sitesi yapı kooperatiflerince, il özel idarelerince, büyükşehir belediyelerince veya belediyelerce yapılacak sanayi sitelerinin idari ve sosyal tesis binaları, arsa bedelleri, mülkiyetin edinilmesi masrafları ile altyapı ve üstyapı yatırımlarının tamamına kadar olan kısmını mimarlık ve mühendislik hizmetleri dahil kredi ile desteklemek, organize sanayi bölgelerine iç ve dış kaynaklardan kullanacakları krediler için kredi faiz desteği vermek, destekleme şart ve niteliklerini belirlemek ve denetlemek.”