AK Parti Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık, Yenice de yaşanan olaylar hakkında basın açıklaması yaptı. Yaptığı açıklamada:

''Son günlerde sosyal medya ve basında yer alan AK Parti teşkilatı ile AK Partili Belediye teşkilatı arasında yaşanan sorunların parti içerisinde çözülmesi gerekirken, dışarıya yansıtılması AK Parti ailesini ve bizleri derinden üzmektedir.

Cumartesi günü yaşanan son olay üzerine zehir zemberek basın açıklaması yapan Belediye Başkanımız, vuku bulan olayın detaylarını bir iki cümle ile geçiştirirken, genel merkezin atamasıyla görevlendirilen İlçe Başkanını ve Yönetim kurulunu tanımadığını açıkça beyan ederek, İlçe başkanı ve ekibinin tamamını 15 Temmuz darbe girişimini Tayyip Erdoğan’ın oyunu o k değerlendirip demokrasi nöbetlerine katılmamakla, akçeli işlere bulaşmakla, bugün de provokasyon yapmakla itham etmiştir.

Yenice AK Parti teşkilatında bizim tamamen dışımızda yaşanan bazı olaylar ve sıkıntılar üzerine olaylı bir şekilde ilçe başkanının ve yönetiminin istifası gerçekleşmiş, bunun üzerine 2016 Eylül ayında AK Parti Genel Merkezi tarafından bizim atamamız yapılmış, Ekim ayı başında da kadromuz onaylanmıştır. Bu kadromuzun onaylanması sırasında bütün adaylarımız FETÖ ayağı da dahil her türlü güvenlik ve istihbarat soruşturmasından geçirilmiş, hatta birebir mülakat yöntemi kullanı k hassas bir eleme yapılmıştır. Yenice’de göreve getirilmiş en temiz kadrodur. Bizden önce görev yapan arkadaşlarımızın bazıları, hatta şahsın bizzat kendisi hakkında devam eden FETÖ soruşturması ve haklarında onlarca dosya incelenmektedir.

2001 yılında kurulan AK Partimizin kurucu ilçe başkanı olması, şahsın AK Parti zihniyeti ve davasını tam o k hazmettiğini ispat etmemektedir. 1995 Yortan Belde seçimlerinde bizler Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı olan Reis-i Cumhurumuz Sayın R.Tayyip Erdoğan ile aynı dava peşinde koşarken, kendileri DYP lideri Tansu Çiller’in peşinde koşmakta idi. Refah Partisinin ardından Fazilet Partisinde de yine başkomutanımızla aynı cephede Gençlik Kolları Başkanı o k, daha sonra da Saadet Partisi kurucu ilçe gençlik kolları başkanı, daha sonra da ilçe başkanı o k, 2004-2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkan adayı, Has Parti kadrosunda ise kurucu ilçe başkanı o k her zaman milli görüş çizgisi içerisinde davamın peşinde oldum. Genel başkanımız Sayın Numan Kurtuluş’un AK Parti’ye geçişi ile birlikte AK Parti saflarında aynı hizmet felsefesiyle çalışmaya devam ettim. Bizim için davaya hizmet neredeyse biz oradayız. Hak-Batıl mücadelesinde her zaman Hakkın yanında yer aldım. Akçeli işlere bulaştığımızı ispat etmeleri bugünden itibaren üzerlerine bir yüktür, ispat edemezlerse müfteridirler, kendi ifadelerinde yer alan omurgasız sıfatına layıktırlar.

15 Temmuz gecesi şahsım ve mevcut Yönetim kurulumuz AK Parti teşkilat binasının ve hükümet konağının önünde idik. Bazı arkadaşlarımız sosyal medyayı kullanarak anlık yayın da yapmışlardır. O geceyi kimse kimseye ispat etmek durumunda da değildir. Bizler günlerce nöbet tutup sonradan FETÖ imamı çıkanları da, FETÖ’cülere şimdilik bunu idare edin ortalık yatışınca düzeltiriz diyen şahısları da biliyoruz. Tiyatro yapan tertemiz AK kadrolarımız değil, darbe sürecinin ardından kamufle olmak için “bana küfür de edebilirsiniz, aleyhime her türlü beyanatı verebilirsiniz” diyen Feto’nun taktiğini kullanan malum şahıslardır. 17-25 Aralık öncesinde Zaman gazetesi almayan esnaflarımıza zulüm eden, kahvehanelerinde çay dahi içmeyin diyen, Zaman gazetesine abone olmayı zorunlu tutan, bütün sohbet ve kermeslerine bizzat katılan, kurbanlarını yurtdışındaki Feto unsurlarına bağışlayan malum şahısların bizi demokrasi nöbetlerine katılmamakla itham etmesi, her türlü kayıt ve sosyal medya ortamıyla paylaşılan görüntülerden bulunabileceği gibi nöbetler sırasında yemek masalarının taşınmasında bile emeği bulunan şahsımı ve AK kadrolarımızı derinden üzmüştür.

            Son günlerde alttan alta Belediye Başkanı’nın mevcut parti yöneticilerinden ve Evet için çalışanlardan intikam almak için bu tür bir müdahale edeceği fısıltıları duyuluyordu. 17 Haziran Cumartesi günü vuku bulan olay da bunun bir tezahürü olmuştur. Benzer uygulamaları 2014 yerel seçimlerinden sonra çarşıdaki ayakkabı boyacılarına, bir Belediye Başkan adayının seyyar tezgahına, bir kuaförün işyerine yapmış, zabıta ekiplerince yapılan müdahale sonucu silahların konuştuğu halen unutulmamıştır. Bu uygulama birçok örnek bulunmaktadır. Şahsın belediye başkanlığı süresi içerisinde makam gücünü kullanarak esnaf sürekli baskı uyguladığı gün gün ortadadır.

Bizimle beraber bu davaya hizmet eden arkadaşlarıma ve gönül verenlere elinden geleni yapmaya devam etmekte, esnaflarımızı rahatsız etmeye türlü tehditlerle dirençlerini kırmaya çalışmaktadır. Bugüne kadar susuyorsak efendiliğimizdendir. Zulüm dayanılmaz boyut ulaşmış, kırılan cevizler bini aşmıştır. Şahsıma yaptığı açık hakaretler, dışlamalar, ekibime yaptığı ithamlar ve aşağılamalar hizmet etme şevkimizi kıramayacaktır. Bizler 15 Temmuz sürecinin ardından elimizi taşın altına koyup AK Partimizi en iyi şekilde temsil ve hizmet için çalışmaktayız. Malum şahsın Yenice’de ben kurdum dediği ama sonradan kendi kin ve egoları yüzünden kendi elleriyle yıktığı AK Parti’yi adeta yeniden kurduk, teşkilatlanmamızı tamamladık, yerimizi ısıtmadan referandum sürecine girdik, canla başla çalışıp bazı engellere rağmen %57’yi yakaladık. Biz bu dava için buradayız ve davamız için çalışıyoruz. Dava diye öne çıkanlar 15 Temmuzun bir sonucu olan ve ülkemiz için hayati önem taşıyan 16 Nisan anayasa halkoylamasında sırf yeni yönetimimizi başarısız kılabilmek için bütün nüfuzlarıyla Hayır için çalışmışlar ve davaya ihanet etmişlerdir. Ben görev adamıyım. Daha önce birçok örneği olduğu gibi başka partide görev almış olabilirim, o zaman da yine milli dava uğruna çalıştım ve partimin bana verdiği görevimi layıkıyla yaptım. Bugün de Rabbim mensubu olmaktan büyük gurur duyduğum AK Parti’ye hizmet etmeyi nasip etti. Bu yolda partimin verdiği her görevi layıkıyla yapmaya ve şahsi çıkarlarımızı kenara bırakıp ülkemiz ve Yenice’miz için çalışmaya sonuna kadar devam edeceğiz.

Bu vesileyle mübarek Ramazan ayının huzur ve sükûnet içerisinde geçmesi dileklerimle, mübarek Kadir gecesini ve ardından Ramazan bayramını şimdiden kutlarım. Allah yar ve yardımcımız olsun.'' ifadelerini kullandı.