Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un talimatları ile 2009 yılında başlayan ve her yıl katılımın arttığı, mahallelerde birlik beraberliği canlandırmak, yeni nesle eski mahalle kültürünü aşılamak amacı ile düzenlene Mahalle İftarları Cemal Caymaz Mahallesi ile devam etti.

Özlem Ergül Parkında verilmesi düşünülen ancak yağmur nedeni ile Hasan Doğan Kapalı Halı Sahasına alınan iftar yemeğine tüm mahallelerde olduğu gibi katılım oldukça yoğundu.

İftar öncesi mahalle sakinleri ve çocuklarla uzun süre ilgilenen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Ramazan ayı başından beri gittiğimiz her mahallede katılımın yoğun olması bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir. Bu 2009 yılında hedeflediğimiz amaca ulaştık anlamında geliyor. Malumunuz üzere burada amacımız, mahalle kültürümüzü canlandırmak, gelecek nesillere eski ramazanları unutturmamak. İnşallah böyle sürüp gidecek. Ben öncelikle iftarımıza teşriflerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyor, Cenabı Hak’tan tuttuğumuz oruçların kabul edilmesini diliyorum” dedi.

Ramazan ayında yardımlaşma ruhunun bir kat daha arttığını ifade eden Başkan Aksoy, vatandaşlarımızın yardımları ile gerek ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerine gerek çok uzaklardakilere yardımların yağdığını söyledi.

Bu kapsamda SAKEM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Hayır Çarşısı aracılığı ile çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaş ulaşıldığını kaydeden Aksoy; “ Örneğin; her gün yaklaşık 200 ihtiyaç sahibine sıcak yemek gidiyor. Yani değerli dostlar İslamiyetin ruhunu anlayan, uygulayan bir anlayış ile hayırseverlik gömleğini üzerimizden hiçbir zaman çıkartmamamız gerekmektedir. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, sözü bizim çıkış noktamız olmuştur. Safranbolu Belediyesi o k halkımızın ihtiyaç her alanda var olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ben bu vesile ile sizlere bir kez daha gerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verdiğiniz desteklerden ve iftarımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor,  Tuttuğumuz oruçların kabulünü ve  birlikte daha nice ramazan ve bayram ermeyi yüce Rabbimden diliyorum” dedi.