Safranbolu Belediyesi geleneksel Mahalle İftarları Safranbolu’nun gelişen yüzü Esentepe Mahallesi ile devam etti.

Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da katıldığı ve Bilal Habeşi Camii önünde verilen iftar yemeğine mahalle sakinlerinin neredeyse tamamı katıldı.

İftar öncesi vatandaşlar ve çocuklarla hasbıhal eden Başkan Aksoy oruçların açılmasının ardından yaptığı konuşmada, “ Rabbim tuttuğumuz ve bundan sonra tutacağımız oruçları kabul eylesin, Kadir Gecesine erdirdiği gibi bayram da ermeyi nasip etsin inşallah” dedi.

Aksoy şöyle devam etti; “ Bu akşam Esentepe Mahallemizdeyiz. Bundan sonra iki mahallemiz kaldı. Bu yılda Ramazan- ı Şerifte tüm mahallelerimiz de oruç açmış olduk. Vatandaşlarımız ile birlikte olduk habıhal ettik. Değerli dostlar verilen iftar yemeklerini bildiğiniz üzere Karabük ve Safranbolulu hayırseverlerimiz karşılıyor. Allah onlarında kazançlarını bol ve bereketli eylesin. Yine bizler de yalnızca ramazan da değil diğer zamanlarda da birlikte olmak dertleşmek istiyoruz. Ancak bu her zaman olmuyor, İşlerimizin yoğunluğu nedeni ile. Ramazanı vesile eğliyoruz ve burada da olduğu gibi bütün mahalle sakinlerini bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Burada olduğu gibi her mahallemizde yoğun ilgi ile karşılaştık. Bu bizleri mutlu etti. Amacımız da bu idi zaten. Eski ramazanları yaşamak yaşatmak. Ben icabet ettiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyor, şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum.