Kardemir'de kadroya alınmayan bir gurup işçi sıkıntılarını anlatmak için yakaladıkları Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kahveci'ye ısrarla durumlarını anlatmak isteyince, Kahveci Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin'e yönlendirdi.

Ak Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından bayramın birinci günü düzenlenen bayramlaşma töreninde Karabük eski milletvekili Osman Kahveci'yi yakalaşan bir gurup vatandaş mağdur oldukları gerekçesi ile yardım istedi. Yaklaşık 20 kişi oldukları öğrenilen vatandaşlar, İş Kur'un iş edindirme desteği kapsamında geçtiğimiz yıl Kardemir'de işe başladıklarını, son derece başarılı bir çalışma dönemi geçirmelerine rağmen İş Kur desteğinin bitimi ile birlikte işten çıkarıldıklarını belirterek yardım istediler.

Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi olması hasabiyle vatandaşların umut kapısı o k sıkıntılarını dile getirmeye çalıştığı Ak Parti 24. Dönem Karabük Milletvekili Osman Kahveci, konunun kendisine daha önce ulaştığını, Kardemir Genel Müdürü ile konuyu görüştüğünü, kendisine gelen bilginin ise verimsiz olmaları nedeniyle kadroya alınmadıklarını söyledi.

Israrla dertlerini anlatmaya çalışan bir gurup vatandaş ise, çalıştıkları dönemde başlarındaki formenlerin iş başarısı o k kendilerini yüksek not verdiklerini, hiçbir gün işe geç kalma, disiplinsizlik vb durumlarının olmadığını öne sürerek, "kim size bizim kötü puan ve verimsizliğimizi söylemiş ise bizi görüştürün. Biz çalıştığımız dönemde amirlerimizin ne kadar yüksek puan ve verimliliğimiz konusundaki düşüncelerini biliyoruz" şeklinde ısrar ettiler.

Kardemir Yönetim Kurulu üyesi Osman Kahveci vatandaşların ısrarı ve siz yardımcı olamayacaksanız Karabük'ü terk mi edelim ne yapalım şeklindeki sözleri  karşısında, "terk edin o zaman kardeşim ben ne yapayım, Vekile Gidin, durumu Mehmet Ali Bey'e iletmediniz mi? " şeklinde cevap vererek vatandaşları dinlemeyi sona erdirdi.

Bilindiği gibi 24. dönem Karabük Milletvekili olan Osman Kahveci, geçtiğimiz mart ayında Karabük Milletvekili Mehmet ;Ali Şahin'in oğlunun da ortak olduğu iddia edilen hukuk bürosunun ortağı olan Bekir Eren'in ani istifası sonrası Kardemir Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi o k atanmıştı.

Kahveci'nin atanmasının ardından çok sayıda çalışan ve Karabüklü, "sorunlarımızı anlatmakta zorlanıyorduk. Bu atama çok iyi oldu. Eski milletvekilimiz artık yönetimde. Sorunlarımızı rahat rahat anlatır ve çözüm buluruz" şeklinde yorumlamışlardı.