Bir süredir Karabük merkezinde yaşanan trafik sorunu zaman zaman tahammül edilemez hale geliyor.

Karabük’ün ana yol arterleri olan Menderes Caddesi, Albay Karaoğlanoğlu caddesi, PTT Caddesi ve Hemzemin geçit ile Kardemir kavşağı arasındaki Atatürk Bulvarında trafik sık sık kilitlenerek Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirleri aratmıyor. Cuma günleri ise bu yoğunluğa Ankara Caddesi de katılıyor.

Tıkanan trafik zaman zaman araç sahiplerini de çileden çıkarırken, tam manası ile pes dedirtiyor.

TRAFİK SORUNUNU KİM ÇÖZECEK?

Uzunca bir süredir yaşanan kent merkezindeki trafik sorunu sürekli yakınma ve şikâyet konusu olmakla birlikte çözüm noktasında henüz bir adım atılmış değil. Araç sayısının oldukça yüksek olduğu kentte bu soruna bir çözüm bulunmaması halinde ilerleyen günlerde içinden çıkılmaz hal alacağı ifade ediliyor.

Yaşanan trafik sorunu ile ilgili şu ana kadar Başta Karabük Belediyesi olmak üzere hiçbir yetkiliden açıklama gelmezken akıl bu TRAFİK SORUNUNU KİM ÇÖZECEK? Sorusunu getiriyor.

NEDEN TIKANIYOR?

Tıkanmanın birinci nedeni kayıtlı araç sayısı her geçen gün artarken yıllardır hiçbir alternatif çalışma yapılmadı.

Kent merkezinde bulunan Kares, Onel gibi iş merkezlerinin altında otopark olmakla birlikte bu otoparklar özel şahıs işletmeye verildiğinden dükkân sahiplerinden bile park parası alınıyor. Üstelik oldukça pahalı. Oysa bildiğimiz kadarı ile Toplu yaşam binalarının altında otopark zorunluluğu var. Bu zorunlulukta o binada yaşayan ya da mülk sahipleri için. İskân ruhsatını veren Karabük Belediyesi yetkililerinin bu konunun resmi zorunlulukları konusunda vatandaşları bilgilendirmesi gerekiyor.

Karabük Belediyesi’nin eski binasının önündeki cadde trafiğe kapatılınca bütün yük Menderes Caddesine bindi.

Şehrin göbeğindeki demiryolu hemzemin geçidi her tren gelip geçişinde yaklaşık 5 dakika kapalı kalıyor. Ankara caddesine dönmek isteyen araçlar ise Menderes caddesine kadar birikerek Atatürk bulvarına giden araçların önünü de tıkıyor.

Albay Karaoğlanoğlu caddesi ile PTT caddesinden gelen araçların birleştiği noktadan sonra nerede ise bir araç geçecek kadar daralan yol trafik akışını engelleyince geriye doğru birikmeler oluyor.

ÇÖZÜM?

Elbette çözümü kenti yöneten ve çözme görevi üzerinde olan yetkililer. Başta da Karabük Belediyesi.

Bizim aklımıza gelen ise;

Yıllar önce eski Belediye Başkanı Dursun Altıparmak’ın hayali olan, Evkur binasının arkasına bir Yonca geçit yapılması,

Kentin içinden geçen demiryolu güzergâhının muhakkak kent dışına çıkarılması.

Yol kenarlarına dikine araç park çekme yerine yatay çekilerek, trafiğin çift şerit halinde akışının sağlanması.

Özellikle işyeri sahiplerinin ya da çalışanlarının sabahtan akşama kadar araçlarını yol kenarında park halinde bırakmalarının önüne geçilmesi ve bu konuda tedbir alınması.

İŞTE MENDERES CADDESİNİN HALİ

İŞTE ALBAY KARAOĞLANOĞLU CADDESİ

İŞTE PTT CADDESİ