Ak Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili ile birlikte Ak Parti'den istifa edeceği şeklindeki haberler gündeme gelirken, gece geç saatlere kadar süren toplantıdan anlaşma çıkmadı.

Dün basına düşen yüz civarında partili ile birlikte Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın istifa edeceğine ilişkin haberlerin ardından gözler Yenice'ye çevrilirken, geç saatlere kadar süren ikna toplantısından net bir karar çıkmadı. Toplantının cumartesi ve pazar günü de devam edeceği öğrenildi.

Ak Parti Yenice'de uzunca bir süredir huzursuzluk devam ediyor. Geçtiğimiz yıl eylül ayında ilçe başkanının istifası gündeme gelmiş, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı ilçe başkanı istifa ederse bende birlikte istifa ederim noktasında açıklama yapmıştı. Ancak ilçe teşkilatı istifa ederken Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı istifa etmekten vazgeçmişti.

Çaylı Nisan ayında yaptığı yazılı açıklamada; "Partimizin kurucusu, davamızın mihmandarı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve o kuruluşun bir kaç temel taşından birisi olan, ülkemde TBMM Meclis Başkanlığı makamı gibi çok önemli bir görevi hakkıyla ifa etmiş Sayın Büyüğüm ve Değerli Ağabeyim Mehmet Ali Şahin varlığı  ve devamlılığı ile mensubiyetinden şeref duyduğum partili kimliğimdeki ısrar ve sabrım daimdir." ve "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, 23. Dönem Meclis Başkanım, Milletvekilim Sayın Mehmet Ali Şahin’ e olan kayıtsız şartsız sadakatim ve teslimiyetim daim olmak şartıyla Ak Parti kimliğim ile Yenice Belediye Başkanlığı görevim devam etmektedir.  Görev devam ettiği sürece hizmet devam edecektir." şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

Bu açıklamanın üzerinden henüz bir kaç ay geçmeden Başkan Çaylı'nın aniden istifa etme kararı içerisine girmesi kamuoyunda farklı şekillerde algılanmaya başlandı.

Bazı çevreler uzunca bir süredir zaman zaman devam eden Ak Parti Yenice ilçe teşkilatı ile olan sürtüşmeleri, hatta daha öncesinde ilçe başkanı Sabri Tom ve yönetiminin istifa sürecini gösterirken, bazı çevereler ise, bir süredir artık toplumun her kesimi tarafından konuşulan 16 Nisan referandumu sonrası Safranbolu ve Yenice Belediye Başkanlar görevden alınacak söylentileri neticesinde geçtiğimiz günlerde Safranbolu Belediye Başkanının görevden alınarak Kayyım atanmasının Başkan Çaylı'yı telaşlandırdığı fikrini savunuyor.

Öte yandan Ak Parti İlçe Başkanlığı döneminden başlayarak, Belediye Başkanlığı döneminde de Zeki Çaylı ile birlikte hareket eden partili bazı İl Genel Meclis Üyelerinin, Belediye Meclis Üyelerinin ve partililerin ortaya atılan "hep birlikte istifa edelim" talebi karşısında, "Biz Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile biryerlere geldik. Kurumsal kimlik ve partimiz herşeyin üzerinde olmalıdır. Ülkemiz zaten zor günler geçiriyor. Terör örgütleri ile, bunları kullanan ülkeler ile kıyasıya mücadele veriliyor. Bu zor günlerde kısır çekişmeler ve istifalar ile partimizi sıkıntıya sokmak, yıpratmak doğru değildir. Görev verildiği müddetçe devam etmeliyiz. Üstelik daha belediye seçimlerine çok süre var. Bu güne kadar Yenicemize gelen ödenek ve yatırımlar ortada. Bunları elimizin tersi ile itemeyiz. Yarın Yenice halkı bizden hesap sorar" şeklinde düşüncelerini ortaya koydukları belirtiliyor.