Klasörlerce evrak nasıl çıkarıldı?

Çıkarılan Evraklar Kim ve Nerelerde Bulundu?

Safranbolu’da Belediye Başkanı iken Necdet Aksoy’un görevden alınmasının ardından Kayyım o k atanan Kaymakam Fatih Ürkmezer, Belediyede yapıldığı iddia edilen usulsüzlükleri sessiz sedasız ve ciddi bir şekilde incelemeye ve gerekli yasal işlemleri yapmaya devam ediyor.

Karabük Derin Haber o k 30 Haziran tarihinde “Safranbolu Belediyesi’nde neler oluyor, gece kim ne için girdi?" Başlığı ile özel haber yapmıştık. Haberimiz kamuoyunda ciddi yankılanıp ses getirirken, dosyalarca evrakın belediyeden çıkarıldığı, Kaymakam Ürkmezer’in talimatıyla  bazı Belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çalışanları hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

ÇOK SAYIDA DOSYA BELEDİYE’DEN NASIL ÇIKARILDI, KİM VE NERELERDE BULUNDU?

Haberimizin ardından yaptığımız araştırmalar  devam ederken, edindiğimiz bilgilere göre çok sayıda dosyanın dışarı çıkarıldığı ortaya çıktı. Şimdi gündem de ise çıkarılan çok sayıdaki bu dosyalar kim ve nerelerde bulundu?

Öte yandan eski Belediye Başkanı Aksoy’un akrabası olduğu söylenen ve belediyede çalışan iki personel yüzlerce sayfa evrakı da dışarı çıkararak şehirdeki fotokopicilerde fotokopilerini aldıkları, bazı vatandaşların fotokopi çekimi sırasında şahit oldukları halk arasında konuşulmaya başlandı.  Evrakların belediye’den çıkarılması ile ilgili o k da bazı belediye meclis üyelerinin ve belediye başkan yardımcısının bilgisi ve talimatı olduğu yönündeki iddialarda ciddi şekilde konuşuluyor.

UCU NEREYE GİDER?

Yaptığımız araştırmalar ve edindiğimiz bilgilere göre başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Kayyım’ı  Fatih Ürkmezer ve kolluk kuvvetlerinin ciddi ve derinlemesine bir çalışma yaptıkları  belirtilirken,  hukukçular tarafından belediye’den izinsiz o k evrak ve dosyaların dışarı çıkarılmasının ciddi suç teşkil ettiği belirtiliyor.