Son günlerde Karabük'te yaşanan üst üste gelişmeler şok etkisi yaratırken şimdi de müfettiş geliyor.

Karabük'te Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan gelişmeler, ortaya çıkan evraklar, Bölge Müdürü dahil görevden alınmalar, Vali'nin değişmesi, Safranbolu Kaymakamının değişmesi, Necdet Aksoy'un görevden alınması, Kayyım atanması derken şimdi de Karabük Valiliği'ne  müfettiş geleceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre hafta sonu Karabük Valiliği'nde harıl harıl çalışma yapı k gelecek müfettiş için çalışma ortamı sağlandı.

Müfettiş görevlendirildiğinin duyulması üzerine kamuoyunun bazı kesimlerinde "gelen müfettiş Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşananlarla ilgilidir" şeklinde yorumlandı ancak Karabük Belediyesi için geldiği belirtiliyor.

Öte yandan Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan gelişmeler sonrası giden Vali Mehmet Aktaş tarafından görevlendirilen Karabük Defterdarının düzenlediği raporun tatminkar olmadığı şeklinde kanaat oluştuğu öne sürülürken şimdi neden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan müfettiş istenmesi sorusu akıl geliyor. Kamuoyunda geniş yer tutan Karabük Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşananlar karşısında bir çok vatandaş; " onca söylenenlerin sonucu sadece bölge müdürü ve iki personelin görevden alınmasımıydı?. Neden müfettiş istenmedi? Eğer Bölge Müdürü kusurlu ise neden tazminatı verilerek gönderildi? Kusuru yok ise neden görevden alındı? Organize Sanayi Bölgesi adına uçuk rakamlarla yapılan ödemelerde kimlerin talimatı ve imzası vardı?" gibi sorular sorarken, mutlaka bakanlıktan müfettiş istenmeliydi görüşü ağırlık kazanıyor.

Diğer yandan yarın gelmesi beklenen müfettişin ise Karabük Belediyesi ile ilgili olduğu ancak rutin bir teftiş mi yoksa bir şikayet konusumu henüz netlik kazanmadı.