Geçtiğimiz aylarda 8. Ulus rası Avrasya Dünya Miras Şehirleri Konferansı Safranbolu’da düzenlenmiş ve bu konferans esnasında Tataristan’ ın Bolgar şehri ile Safranbolu arasında kardeş şehir protokolü imzalanmıştı. Bu kapsamda Kardeş şehir Tataristan'ın Bolgar şehrine 29.06.2017 - 03.07.2017 tarihlerinde Kamil NUGAEV' in resmi daveti üzerine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Davete Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Eraslan Özcan katıldı.

Ziyaret dönüşü bir açıklama yapan Bilicioğlu; İmzalanan protokol ile kardeş şehir olduğumuz Bolgar şehrine Belediye Başkanı Kamil NUGAEV' in resmi davetlisi o k icabet ettiklerini söyledi.

5 gün süren program kapsamında çeşitli etkinliklere katıldıklarını ve yine tarihi – kültürel mekanlarını ziyaret ettiklerini kaydeden Hüseyin Bilicioğlu “Ekmek Müzesi” kompleksinde “ Cengiz Han” restoranında Spasskiy Bölgesi Belediye Başkanı adına karşılama töreni yapıldı. Ardından UNESCO listesine dahil Bolgar Devlet Tarihi ve Mimari Rezervi, “Rodniçok” kreşini ve Bulgar Kadet Yatılı Okulunu, dini ve eğitimi, ulusal öneme sahip manevi ve eğitim merkezi olacak Bolgar İslam Akademi'sini, "Dulkın" havuzunu, Bolgar Düğün Sarayı ve Bolgar “Oktyabr” sinemasını, Kazan Kremlini, Kul Şerif Camii, İslam Müzesi, Kazan Hipodromu, Eski Tatar Mahallesi ve Mercani Camiini, "Bolgar" çocuk kampını ziyaret ettik” dedi.

Ziyarette esnasında Tatarların Milli Bayramı olan Sabantuy Bayramı'na da iştirak ettiklerini ifade eden Bilicioğlu, Milli Bayram kutlamaları esnasında Safranbolu’muzu tanıtma ve Safranbolu Belediyesi’nin çalışmalarından söz etme fırsatı bulduklarını, kendilerine sık sık Safranbolu’yu çok beğendiklerini ve mutlaka ziyaret etmek istediklerini söylediklerini, Safranbolu’ya hayran olduklarını söyledi.