Necdet Aksoy’un görevden alınmasının ardından Kayyım o k atanan Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye’ye neşter vurmaya devam ediyor.

Safranbolu Belediye Başkanlığı döneminde Necdet Aksoy tarafından, taşeron işçisi gösterilerek, Başkan Danışmanlığına getirilen Mustafa Açıkgöz bugün görevden alındı.

 Taşeron işçilerinin çok büyük bir çoğunluğu asgari ücret ile çalışırken, üç asgari ücret tutarında maaş aldığı iddia edilen Mustafa Açıkgöz başkan danışmanı o k görev yapmıştı.

Emekli ilköğretim öğretmeni olan Mustafa Açıkgöz’ün danışmanlığı süresince, Yüksek Lisans Mezunu Dr. Necdet Aksoy’un ne danıştığı merak konusu olurken, Açıkgöz görevden alındığı tebliğini aldıktan sonra Kayyım Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer’e “Safranbolu Belediyesi ile ilgili çok şeyler biliyorum. Beni görevden almayın. Size yardımcı olurum ”dediği ancak Ürkmezer’in kararından vazgeçmeyince gözyaşları içerisinde görevden ayrıldığı öğrenildi.

Kaymakam ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer’in bugüne kadar yaptığı çalışmalar halk nezdinde “adalet yerini buluyor. Kendisini takdir ediyoruz. Gerçekten belediye nasıl yönetilir” dedirtiyor.

Öte yandan bazı Safranbolulular ise Ürkmezer’in kayyım o k atanmasından dolayı, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Başkaban Binali Yıldırım’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a  teşekkür ediyorlar.