Safranbolu Belediyesi’nde Necdet Aksoy’un Başkanlık görevinden İç İşleri Bakanlığı’nca alınmasının ardından Kayyım atanan Kaymakam Fatih Ürkmezer’in tespitleri doğrultusunda görevden almalar devam ediyor.

Ürkmezer’in kayyım o k göreve başlaması ile birlikte, özellikle imar noktasında usulsüzlük iddiaları iyice ayyuka çıkarken, dosyaların çalınması olayı gündeme gelmişti.

Necdet Aksoy’a akrabalığı ile bilinen iki çalışanın görevden alındığı şeklindeki bilgilerin ardından bugün de danışmanı görevden alınmıştı.

SIRA KİMDE?

Safranbolu Belediyesi’nde olduğu iddia edilen usulsüzlükler bir yana şimdi de Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol’un görevden heran alınabileceği konuşuluyor.

İddia göre Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol’un, Belediye Meclis Üyesi Halil Aydın’ın ve Elif Hacıalioğlu’nun yakın akrabalarını ve çocuklarının özel kadrolar ile belediyede istihdam edildiği öne sürülüyor.  Halil Aydın ve Erdoğan Şenol’un istifa dilekçelerini verdikleri ancak ilçe başkanı Ali Kaya’nın istifa etmemeleri noktasında telkinde bulunduğu belirtiliyor.

Bir diğer idida ise özel kalemi ve kültür müdürü o k çalışan Zülfiye Eraslan’ın kardeşi ve kardeşinin eşinin de belediye de işe alındığı ve SAKEM koordinatörlüğü görevi verildiği söyleniyor.

Öte yandan Belediye Meclis Üyesi Elif Hacıalioğlu’nun bazı yurt ruhsatlarında yetkisi olmadığı halde imza attığı ve bu ruhsatlardaki imzaları yasaya uygun hale getirmek için değişiklikler yapmaya çalıştığı, bu ruhsatları imardan talep ettiği, ancak alamadığı iddiaları ile şok etkisi yarattı.

Bir diğer iddia ise Belediye Meclis üyesi Mehmet, Ali Özer’in belediye meclis üyesi olmasıyla birlikte, belediye ile ticaret yapmasının yasak olmasına rağmen Safranbolu Belediyesi’ne faturalar kestiği öne sürülüyor.

Tüm bu söylentiler Kayyım Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer tarafından ciddi ve titizlik ile araştırıldığı öğrenilirken,  durumdan haberdar olan vatandaşlar; “vay be belediyesi tam bir çiftliğe çevirmişler. Akrabalık, ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yönetmişler” dediler.