Safranbolu Kaymakamlığı'na atanmasının ardından Safranbolu Belediyesi'ne Kayyım o k görevlendirilen Fatih Ürkmezer bir dizi temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında Safranbolu konuşulurken, Ürkmezer özellikle vahşi depolanan ve geçtiğimiz günlerde hem Safranbolu hem de Karabük'te yanan çöp alanı konusunda yardım talep etti. 
 
CEYLAN,  "ÇÖP SORUNU EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜLECEK"
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan Karabük Derin Haber'e özel yaptığı açıklamada, çöp sorununun en kısa zamanda çözülmesi için gayret gösterdiklerini belirterek; "Bakanlık o k elimizden ne geliyorsa en fazlası ile yapmaya hazırız. Biliyorsunuz daha önce bir yer bulunmuştu ancak ne yazık ki heyelan bölgesi çıkmasından dolayı vazgeçilmişti. Geçtiğimiz aylarda Yenice yolu üzerinde tespit edilen bir taş ocağı vardı. Orası ile ilgili yapılan çalışmalarda da heyelan bölgesi olduğu ortaya çıktı. Şimdi bize acil şekilde modern katı atık depolama tesisi yapılacak bir yere ithiyaç var. Karabük Belediye Başkanı Rafet Bey organize sanayi belgesi civarında bir yer bulmuş. Bakanlıktan bir personel görevlendirdik. İl müdürlüğümüz personeli ile birlikte gidip teknik kontrollerini yaptılar. Ancak çok sayıda kontrol yapılması lazım. Bu kontrolleri de hızlı bir şekilde yapacağız. Eğer uygun olur ise en kısa zamanda tesisin çalışmalarına başlayacağız. Böylece hem Karabük'ü hemde Safranbolu'yu bu vahşi çöp depolamadan kurturacağız" dedi.
 
"MÜTEAHHİT HATASI VAR"
Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan yanan çöp depolama alanları ile ilgili o k ta yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bir çok ilinde bu tür çöp alanları ve belediyeler ile çalışan müteahhitler var. Bu tür çöp alanlarının yanmaması ya da başka türlü sorun çıkmaması için çöp müteahhitlerinin alması gereken önlemler var. Mesela düzenli o k üzerlerinin toprak ile örtülmesi gibi. Eğer bir yanma olmuş ise muhakkak müteahhitin gevşekliğinden ve tedbirleri düzenli almadığından kaynaklandığı muhakkaktır" diyerek üç dört gündür Karabük'ün üzerini kaplayan kara dumanın sebebini ortaya koydu.