Karabük Üniversitesinin Üç Enstitü Müdürü'nün istifası şok etkisi yarattı.

Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürleri bulundukları görevden istifa ettiler.

Edinilen bilgilere göre, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Nevin Aytemiz'in yurt dışına gideceğinden dolayı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü İlyas Söğütlü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Nazan Karahan'ın ise neden istifa ettiği henüz açıklanmadı. Akademik çevrelerde ise Söğütlü ve Karahan'ın istifalarının Rektör Polat tarafından istendiği öne sürülüyor.

DAHA NE KADAR İSTİFA OLACAK?

Bu istifalar ile birlikte son iki yılda, özellikle de son bir yıl içerisinde Karabük Üniversitesi'nden ne kadar hoca'nın istifa ettiği, ne kadar hocanın başka üniversitelere gittiği ve neden gittiği ciddi şekilde sorgulanmaya başladı. İşte kamuoyunda merak edilen sorular:

1-Bu Enstitü Müdürleri gerçekten neden istifa ettiler ya da istifaları istendi?

2-Karabük Üniversitesinde uzunca bir süredir konuşulan "BİR GURUBA YÖNELİK KADROLAŞMA" söylentileri ne kadar doğru?

3- Son iki yılda kaç tane Akademik Kadro değişikliği yapıldı?

4-Yüksek lisans öğrenci alımlarında kayırmacılık yapılıyor mu?

5- İstifalarda yüksek lisans öğrenci adayları için yapılan DİL sınavının etkisi var mı?

UYARIYORUZ!

Bu haberi yazarken aklımıza 2009 yılında vefat eden Kamer Genç'in kürsüden yaptığı bir konuşma aklımıza geldi. "Bu ülkenin bir vatandaşı o k uyarıyorum. Bu FETÖ cüler bu memleketi ele geçiriyor. Uyarmak benim vatandaşlık görevim..." demişti.

Şimdi Karabük Derin Haber o k, memleketini, milletini, devletini, kentini, üniversitesini seven o k uyarıyoruz. Artık iyice ayyuka çıkan, dilden dile dolaşan bu kadrolaşma söylentileri ne kadar doğrudur? Gerçekten varsa böyle bir kadrolaşma sonucu nerelere gider? Bu söylentiler ne zaman ciddi bir şekilde araştırılacak?  Ülkeyi yöneten siyaset kurumu bu söylentileri ne zaman ciddiye alacak? YÖK'ün bu konuda ivedi bir şekilde araştırma yapması istenecek mi?

Biz bu ülkenin bir vatandaşı o k UYARI hakkımızı kullanıyoruz.