Geçtiğimiz günlerde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığınca personele yönelik o k “Hafızlık”, “Kuranı Kerimi Güzel Okuma” ve “Ezanı Güzel Okuma” yarışmaları yapıldı.

Yapıldı yapılmasına da yarışmanın sonucu bir sürü iddiaları da beraberinde getirdi.

Karabük 5000 Evler Merkez Camiinde öğle namazını müteakip yapılan bölge birinciliği yarışmasına 10 ilden il birincileri katıldı.

İddia göre yarışma sonucunda, katılanların hatta yarışmacıların bir çoğu Kırıkkale’den katılan Turgut KORKMAZER’in birinci olmasını beklerken, sonuçlar açıklanınca herkes şoke oldu. Korkmazer dereceye bile giremezken, Karabük’ten katılan Dedeoğlu Camii Müezzin-Kayyımı Haşim BAYAR’ın birinciliği açıklanınca ortalık karıştı.

Camii de yarışmayı izleyen bazı vatandaşlar, yarışmaya katılan bazı yarışmacılar Müftü Halil Bektaş’a itiraz ederek, “Burada yanlışlık yapıldı. Birinci olan yarışmacı resmen makam kayması yaptı. Birinci makamdan ikinci makama geçemedi. Bu haliyle nasıl birinci oldu tekrar incelensin'' dediler.

Bunun üzerine Müftü yarışmacıların videolarını tekrar izleme yerine verilen notları toplayıp aritmetik ortalamayı tekrar yaparak sonucun değişmediğini söyledi.

Yarışmanın Jüri üyeleri olan İl Müftüsü Halil BEKTAŞ, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ömer Faruk HABERGETİREN, Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yaşar SEİS, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil DEMİR (Hafız) ve Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan GÜNEŞ’in de itiraz gerekli hassasiyeti göstermedikleri öne sürülüyor.

Sıralamaya giren ya da giremeyen adaylardan bazılarının ise, “Burada ciddi bir kayırma yapıldı. Birinci olan arkadaşımızın sıraya bile girmesi mümkün değildi. Üstelik Kırıkkale adayı olan arkadaşımızın sesi rahmetli ünlü hafız Nurettin Okumuş hocanın sesi ile nerede ise aynı idi. İsteyenler tekrar yarışmada ki videoları izlesinler görecekler” şeklinde değerlendirme de bulundukları belirtiliyor.

Karabük Müftülüğü ve Safranbolu İlçe Müftülüğü’nün ne resmi sayfasında, ne sosyal paylaşım sayfasında yarışmaya dair hiçbir bilgi olmaması ise iddiaları doğrular nitelikte. Zira müftülük en ufak organizasyonları bile haber şeklinde resmi sitesinde paylaşıyor.

FETÖ ŞİKÂYETİ VAR MI?

Öte yandan yarışmada haksızlık yapıldığı iddiaları bir yana, yarışmada birinci olan Karabük adayı ile ilgili FETÖ konusunda şikâyet yapıldığı iddiası ise iyice kafaları karıştırdı.

DİYANET YENİDEN İNCELESİN!

Şaibe ve haksızlık yapıldığı iddiaları sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Karabük Müftülüğünden yarışmanın video görüntülerini talep ederek yeniden incelemesi ve varsa bir haksızlık yarışmayı iptal ederek tekrar değerlendirmesi bekleniyor.