Alındı, alınıyor derken sonunda Ak Parti Genel Merkezi’nin ihraç kararını verdiği, birkaç gün içerisinde Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın partiden ihraç kararının bildirileceği iddia ediliyor.

Yaklaşık bir yıldır zaman zaman partinin il ve ilçe teşkilatları ile ilgili çıkışları nedeniyle şimşekleri üzerinde toplayan Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın bundan bir iki ay önce Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e özür mektubu yazdığı belirtiliyor. Çaylı’nın mektupta “Yanlış yaptım hissi hareket ettim. Nefsimin kurbanı oldum beni affedin”  dediği ancak Şahin’in, Burhanettin Uysal’dan özür dilemeden yanıma gelme şeklinde cevap verdiği bazı parti çevrelerinde konuşuluyor. Ancak Çaylı’nın Uysal’dan özür dileme yerine, bayramda Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in Ovacık’taki evine gittiği, yaptığı görüşmede de bir sonuç alamadığı söyleniyor.

 Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın Bayramın hemen sonrası Çarşamba günü Ak Parti genel merkezine giderek Yerel Yönetimler ve Teşkilat başkanları ile görüştüğü, kendisini haklı çıkarmaya çalıştığı ancak istediği sonucu alamadığı ve görüştüğü Genel Merkez Yöneticilerinin ilçeye dönmesini, il ve ilçe teşkilatı ile iyi geçinmesi telkininde bulunduğu partiye yakın çevrelerde konuşuluyor.

Öte yandan Pazar yeri çaylının bardağı taşıran damlası olduğu, referandumda Evet diyenleri Pazar yerinden kovmasının genel merkezde ciddi etki yaptığı iddialar arasında.

Son o k İl Başkanı Timurçin Saylar ile ilgili fetö açıklamaları sonrası Saylar’ın Genel Merkezi arayarak “artık yeter gerekeni yapın" dediği öne sürülüyor.

GBT’si Ak Parti Genel Merkezi tarafından yeni yapıldıktan sonra ilçe başkanlığına atanan Yılmaz Kırık ile ilgili mesnetsiz bulunan iddiaları ve İl Başkanı Timurçin Saylar ile ilgili FETÖ açıklamalarının partiye zarar verdiği, bu açıklamaların tümünün Parti tüzüğünün disiplin talimatlarından olan yayın yoluyla yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin suçu işlediği kanaatiyle, Oy birliği ile partiden ihracına karar verildiği ve yarın ya da birkaç gün içerisinde bu kararın tebliğ edileceği, Genel Merkeze yakın kaynaklardan edinilen bilgiler arasında.