Karabük Zonguldak yolu üzerindeki Yenice İstasyon köprüsünün hemen yanında yükselen bu bina görenlerde hayret ve soru işaretleri bıraktı.

İddia göre yaklaşık 30 yıl evveliyatı olan ve son bir kaç aydır harıl harıl üzerine yeni katlar ilave edilen bu bina ile ilgili gerekli zemin etütlerinin, yapı denetim firmalarınca uygunluğunun kontrol edilip edilmediği merak ediliyor.

Bazı Yeniceli vatandaşlar, “Bu bina çok eski bir bina idi. Her ne hikmet ise Yenice Belediye Meclis üyesi Şenol Onur’un hastalanmasından sonra, son birkaç ayda birden hızlı bir çalışma başladı. Yeni katlar çıkıldı. Binanın sahibi rahmetli Şenol Onur’un yerine Belediye Meclis Üyesi o k başlayacak olan yedek birinci sıradaki Halil Çanakçı’ya ait. Belediye Başkanı Zeki Çaylı rahat çalışabilmek ve birlikte hareket etmek için eski binanın üzerine bu kat çıkışlarına izin verdi” iddiasında bulundular.

Öte yandan bazı Yeniceli vatandaşlar ise; “Yok ya, böyle güpegündüz, kanun nizama uyulmadan iş yapılmaz. Muhakkak yasal denetimler ve izinler alınmıştır.” şeklinde görüşlerini beyan ettiler.

Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı eğer yapı denetim dahil resmi ruhsat ve izinleri açıklar ise Yenice’de devam eden bu söylentilere de son vermiş olacak.