2009 yılından bu yana kendi plentinde Avrupa standartlarında asfalt üretimini sürürden ve Safranbolu’da ki asfalt sorununu bitiren Safranbolu Belediyesi yeni yerleşim bölgeleri ve zamanla bozulan mahalle, cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Geçtiğimiz günlerde başlanan ve kısa sürede tamamlanan Flamingo Yolu ve Barış Mahallesindeki bazı bölgelerin ardından çalışmaların devam edeceği,  Flamingo Yolunda Su İşleri Müdürlüğü tarafından yağmur suyu giderlerinin yenilendiği bildirildi.

Safranbolu’nun ve Safranbolu halkının hizmetin en iyisini hak ettiğini vurgulayan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih ÜRKMEZER, ; “Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Ekiplerimiz sıcak hava şartlarına rağmen mesai mefhumu gütmeksizin hizmetin bir an evvel tamamlanması açısından çaba sarf ediyor. Ben tüm çalışma arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” dedi.

Safranbolu’nun bir dünya kenti olduğunu hatırlatan ÜRKMEZER, ilçenin yerli yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası olduğunu, bu bakımdan gerek ulaşım gerek temizlik gerekse hizmet açısından en iyiyi vermek zorunda olduklarını, bunun içinde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri ve özellikle vatandaşlar ile uyum içerisinde çalışma devam edeceklerini söyledi.