Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Geçtiğimiz Cuma güna Karabük Derin Haber o k Batman'da gözaltına alındığı haberini sadece biz duyurmuştuk.

Bir haftadır sorgusu devam eden Uluçam, Batman Cumhuriyet Savcılığı’nın FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan Batman Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, bugün öğleden sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cumartesi günü Hasankeyf kalesinde gözaltına alınan Uluçam’ın, Emniyet’teki işlemleri tamamlandı. Öğle saatlerinde Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen Uluçam, daha sonra Adalet Sarayı’na götürüldü. Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Prof. Dr. Uluçam hakkında tutuklama kararı verildi. Uluçam, Batman M tipi cezaevine gönderildi.

Öte yandan Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı olmasına rağmen haber sadece Karabük Derin Haber'de yer alırken, özellikle bazı sosyal paylaşım sitelerinde haberimizin yanlışlığı konusunda algı operasyonu yapmaya çalışan ve bizlerin ekran görüntülerini aldığı bu kişilerin şimdi ne cevap vereceklerini merak ediyoruz. Acaba şimdide devletin hakim savcıları haksız mı tutukladı diyecekler!

Diğer yandan geçtiğimiz hafta sitemizde haberin yer almasının ardından okurlarımızdan gelen bu güne kadar paylaşmadığımız bazı soruları da şimdi buradan paylaşıyoruz.

1- Tutuklanan Mimarlık Fakültesi Dekanı Abdüsselam Uluçam'ı  Karabük Üniversitesi'ne kim tavsiye etmiş ve kim getirmiştir?

2- Kendisinden başka, ekibi, çocuğu, gelini ya da başka yakın akraları Karabük Üniversitesi'nde işe başlatılmışmıdır?

3- Rektör Polat geçtiğimiz hafta sadece Karabük Derin Haber'de yer alan haberden sonra, Dekan Abdüsselam Uluçam ile ilgili sorulan soruları, "kendisini iyi tanırım. düzgün insandır. Öyle Fetö vs ile ilişkisi olduğunu zannetmiyorum" demiş midir?

4- Artık 15 Temmuz sonrası, Devletteki her personel ataması öncesi derinlemesine GBT araştırması yapılırken, Karabük Üniversitesi Rektörlüğü Dekan Abdüsselam Uluçam ile ilgili GBT araştırması ya da talebinde bulunmuşmudur?

Kamu oyu şimdi bu soruların cevaplarını merakla bekliyor?