Son günlerde Safranbolu Belediyesi ile ilgili üst üste yaptığımız haberler kamuoyunda şok etkisi yarattı. Haberlerimizin ardından haber merkezimizi arayan Safranbolu Belediyesi ile ilgili, ilintili ya da hizmetler noktasında sıkıntı çekmiş çok sayıda vatandaşımızdan yağmur gibi bilgiler tarafımıza ulaştı. Bizlerde bunlardan süzüp kamuoyunu ilgilendirdiğine inandığımız bazılarını yayınlıyoruz.

İşte bize ulaşan iddialar ve sorular.

1-Safranbolu Belediyesi’nin özel kalem bütçesi ne kadar?

4 Trilyon özel kalem bütçesi o k ayrıldığı doğru mu? Bu paralar nerelere harcandı?

2- 2015 Yılında görevden alınan ve belediye başkanı Necdet Aksoy’un bir yakınına ait olduğu iddia edilen (Y… Konak) bir konak tarafından belediye ye mutat ve yüklü miktarda faturalar kesildi mi? Bu faturalar karşılığında bu konakta kimler kaldı?

Söz konusu faturalar Konak’ın işletmecisi değiştikten sonra bir anda yapılan bu mutat ödemeler sona erdi mi?

3- Safranbolu Belediyesi’nin temizlik malzemesi ihtiyaçları hep aynı firmadan mı alındı? Bu firma Kimin? Alım için ihale yapıldı mı?

4- Safranbolu Belediyesi her ay toplu SMS hizmeti aldı mı? İhale edildi mi? İddia edildiği gibi aylık 18-25  milyar arası bir ücret ödendi mi?

5- Safranbolu Belediyesi’ne bağlı Kültür Eğitim Merkezi ( SAKEM) hıdırlık ve otopark işletmeciliği yapıyor mu?

Bu işletme gelirlerine ve Belediye’den de bütçe aktarılmasına rağmen SAKEM’in zararı ne kadar?

Sakem bu güne kadar hiç denetlendi mi? Denetlendiyse Kim denetledi?

Sakem’in Müdürü’nün eğitim düzeyi nedir, hangi kadro ile çalışmaktadır

6- Ramazan ve diğer zamanlarda dağıtılan kumanya paketleri ve iaşe paketleri hangi marketten alındı? Alım için herhangi bir ihale yapıldığı mı?

7- Safranbolu Belediyesi çöp müteahhidine ait ya da müteahhit tarafından kiralanan binek araçları görevden alınan Belediye Başkanı Necdet Aksoy’un belediye de çalışan yakınlarına tahsis edildi mi?

Tahsis edildiyse bu araçların tahsis edildiği yakınları 24 saat kendi aracıymış gibi kullandı mı?

Bu araç Safranbolu Belediye tarafından ayrıca bir kira bedeli ödendi mi?

8- Temizlik müteahhidinde çalıştığı bilinen T…. İsimli çalışan maaşını belediyen mi alıyor yoksa müteahhitten mi?

9- Göztepe mevkiinde özel kooperatife ait olan inşaatın hafriyatı belediye imkan, ekipman ve elemanları tarafından yapıldı mı, bazı işçiler durumu fark etip cep telefonlarına çekerek şikayet ettiler mi, bu işçilerin önce iş akitleri sona erdirilip sonra 3 tanesi geri alındı mı?

Karabük Derin Haber o k Safranbolu da yaşayan vatandaşlarımızdan bizlere gelen bilgi ve iddiaları bizler aktarıyoruz.  İsim, firma, kişi kuruluş o k gelmiş olmasına rağmen araştırılıp sonuç alınmadan yayıncılık ilkelerimiz gereği bu isimleri yayınlamıyoruz.

Safranbolu Kaymakamı ve Kayyım Belediye Başkanı Sayın Fatih Ürkmezer’in bu konuları dikkate aldığını ve ciddi şekilde araştımasın yaptırdığına yürekten inanıyoruz.

Yaptığımız haberler ile ilgili o k kendisini ilgili hisseden, açıklama yapma ihtiyacı duyan herkese sütunlarımız objektif yayıncılık ilkemiz gereği açıktır.