Karabük Üniversitesi Demir Çelik Kampüsü’nde gerçekleşen etkinliğe Karabük Valisi Kemal Çeber, Karabük Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Rektör Polat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl  Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük İl Müftüsü  Halil Bektaş, SGK İl Müdürü İsmail Yıldırım, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, Ak Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, protokol üyeleri, rektör yardımcıları, akademik-idari personel, öğrenciler ve Karabük Gaziler Derneği üyesi gazilerimiz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik sela sesleri eşliğinde kalabalık bir kortej yürüyüşü ile başladı. Kampüs girişinden kampüs camisine kadar devam eden yürüyüş sonrasında cemaat ile akşam namazı kılındı. Namaz sonrasında protokol üyeleri ve katılımcılar Sosyal Yaşam Merkezi’nde kurulan etkinlik alanındaki yerlerini aldı.  Sosyal Yaşam Merkezi alanındaki program şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve KBÜ Camii İmam Hatibi Mehmet Akçınar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Vali Çeber; “Gökberk gibi gençlerimiz olduğu müddetçe bu vatana, bu devlete ve bu millete hiçbir şey olmaz

  15 Temmuz gazisi Gökberk Özeş’e, Karabük Valisi Kemal Çeber tarafından hediye takdim edildi. Hediye takdiminde konuşun Vali Çeber; “Gökberk o gece bize hainlerin ne kadar hainleşebildiğini, kahramanların da ne kadar kahramanlaşabildiğini gayet güzel anlattı. Gökberk gibi gençlerimiz olduğu müddetçe bu vatana, bu devlete ve bu millete hiçbir şey olmaz” diyerek Gökberk Özeş’i alnından öptü.

Okt. Can Doğan ve ekibinin kahramanlık türkülerinin seslendirdiği etkinlik, K.O.Z isimli sinema filmi ile sona erdi